Annons

Människorna i industristaden under lupp

Forskare i ekonomisk historia ska bli klokare på industristaden Landskronas uppgång och fall. För det har de fått 35 miljoner kronor av Riksbankens Jubileumsfond. Här en bild från när man under åren 1946 – 1955 monterade vävstolar på Thulinverken. Foto: IWA foto.

Forskare i ekonomisk historia ska bli klokare på industristaden Landskronas uppgång och fall. För det har de fått 35 miljoner kronor av Riksbankens Jubileumsfond.
Här en bild från när man under åren 1946 – 1955 monterade vävstolar på Thulinverken. Foto: IWA foto.

“Landskronas uppgång och fall som industristad: hur påverkades människorna?”, det är ämnet för torsdagens arbetshistoriska seminarium på museet.

Annons
 

För att besvara frågor om hur Landskronas uppgång och fall som industristad under 1900-talet påverkade invånarna i termer av bland annat ojämlikhet, hälsa, dödlighet, förändrade familjemönster och könsrelationer, social och ekonomisk rörlighet och invandring och integration, har en forskargrupp vid Centrum för ekonomisk demografi vid Lunds universitet tilldelats 35 miljoner kr av Riksbankens Jubileumsfond. Martin Dribe, som är professor i ekonomisk historia och vetenskaplig ledare för forskningsprogrammet, kommer under kvällens sammankomst att närmare presentera och besvara frågor om det planerade projektet.
– Det är vårt enda seminarium i Landskrona i höst, säger Hans Wallengren (Fil dr) och föreståndare för Centrum för Arbetarhistoria och hälsar allmänheten välkommen till Landskrona museum, torsdagen den  24/11, klockan 18.30 – 20.00.

Läs mer om projektet som alltså beviljades 35 miljoner kronor ur Riksbankens Jubileumsfond ifjol

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser