Annons

Havre får Kronan att växa

Oatly bygger ut med 3000 kvadratmeter. Den översta grå ytan är tillbyggnaden.

Oatly bygger ut med 3000 kvadratmeter. Den översta grå ytan är tillbyggnaden.

Försäljning och efterfrågan på Oatly havrebaserade produkter ökar och gör att fabriken i Landskrona nu växer.

Annons
 

Vid stadsbyggnadsnämnden senaste möte beviljades Oatly bygglov för tillbyggnad av en 3000 kvadratmeter stor industribyggnad med tillhörande lager ute på Kronans industriområde.
– Den byggs för att vi ska klara av den expansionsplan som Oatly har och där vi ska tillverka 100 miljoner liter/år 2020 i Landskrona, vilket kan jämföras med dagens 40 miljoner liter, säger Cecilia Sjöholm, kommunikationsdirektör på företaget.

Nästan så snart bygglovet hunnit vinna laga kraft påbörjas arbetet.
– Spaden sätts i marken i januari 2017 och byggnaden beräknas vara klar i november 2017. Den ska innehålla både produktionslager och processutrustning och kommer att bli 10-12 meter hög, berättar Cecilia Sjöholm .

Skapar nya arbetstillfällen
Byggytan kommer att vara dubbelt så stor som idag när den nya fabriken står klar och det har tidigare talats om att ytterligare cirka 75 personer kommer att anställas i Landskrona under de kommande fem åren.
– Det kommer att skapas arbetstillfällen, men det är svårt att uppskatta hur många. Det vi kan konstatera är att antalet anställda har gått från 45 till över 120 på dryg tre år och vi blir ännu fler under de kommande åren i takt med att vi växer, intygar Cecilia Sjöholm.

Noterbart i sammanhanget är att Oatly i dagarna lanserat drycken Gammaldags Hafvredryck i samarbete med en EKO-bonde i Örebrotrakten. Drycken är gjord på en havresort som inte odlats på snart 50 år.
– Den begränsade upplagan kan dock redan vara slutsåld, tipsar företaget om i ett pressmeddelande på tisdagsförmiddagen.

65 664 liter Gammaldags Hafvredryck är framtagen. Det motsvarar knappt en halv dags produktion i Oatlys fabrik i Landskrona. Möjligen finns det  något numrerat exemplaren att köpa nere på Citygross,

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser