Annons

Celloafton med med variationsrikedom

Vid flygeln Max Lörstad och med cellon Hege Waldeland. Foto:Privat.

Vid flygeln Max Lörstad och med cellon Hege Waldeland. Foto:Privat.

Vid kammarmusikföreningens senaste konsert fick det till en snabb räddning. Nystartade pianotrion Perspektiv stod på programmet men detta fick ändras på grund av sjukdom. Pianisten Max Lörstad räddade dock konserten på ett charmant sätt genom engagera sin mor, den meriterade cellisten Hege Waldeland.
– Så vi fick i stället en celloafton, rapporterar Rolf Linné från kammarmusikföreningen.

Annons
 

Först hördes välkända toner ur Mozarts Trollflöjten varierade x7 av Beethoven. Därefter följde 3 preludier ur ryskan Sofia Gubajdulinas 10 preludier för solocello i ett märgfullt framförande. Sedan återkom Beethoven men i original med hans femte cellosonat.
– Efter paus följde Debussys alltför sällan hörda cellosonat. Därefter åter ett verk för solocello av Alberto Ginastera, ”Pampeana”, livfullt beskrivande en arbetsdag på Pampas. Sist gavs till publikens stora uppskattning Rachmaninovs kända Vocalise, där cellon bar fram den sköna melodin.

På nyårsaftonen arrangeras tillsammans med Landskrona Musik- och Teaterförening den traditionella nyårskonserten. Vårsäsongen inleds 22:e januari med med unga kvinnliga Vindlakvartetten.

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser