Annons

Höstfesten i Karlslund

Mat från olika kulturer utlovas det när det 19 november hålls höstfest på Pilängstorget.

Mat från olika kulturer utlovas det när det 19 november hålls höstfest på Pilängstorget.

Som vi tidigare berättat anordnas för första gången Öppet Karlslund på Pilängstorget med omgivning imorgon lördag. Det kommer att erbjudas kreativa workshops, streetfotbollsturnering, hoppborg, fotoutställning med mera.

Annons
 

– Vi vill skapa en trevlig aktivitet för alla boende i området, oavsett ålder. Nu när höstmörkret smyger sig på känns det som att det behövs något som händer här i Karlslund, säger Karolina Degerman, som arbetar som projektledare på LAB.

LAB, skolbiblioteket Alfabetan och Ungdomshuset Karlslund brukar vanligtvis hålla öppet enbart för barn och unga. Under Öppet Karlslund har även föräldrar och andra intresserade möjlighet att besöka dessa lokaler. På Alfabetan erbjuds sagostunder för de minsta besökarna. Klockan 14.30 och 15.30 småsagor för de yngsta (1.5-4 år) samt 15.00 och 16.00 sagostund för de lite äldre (5- 8 år). På LAB är det skapande som gäller. Tillsammans med konstnären Mo AlShayeb finns det möjlighet att måla en stor utomhustavla med tema fred och inne på LAB kommer det att göras peace-märken i olika typer av material.

Under dagen kommer det att vara streetfotbollsturnering på torget med ledning av unga från Ungdomshuset Karlslund och Amr Kaddoura, målvakt Landskrona BOIS A-lag. Palestinska föreningen grupp 194 visar en fotoutställning och blir du kall kan du hoppa dig varm i hoppborgen eller dricka en kopp kaffe. Arabisk folkdans dabke utlovas och dansgruppen Candy mix crew från Lund kommer att göra en dansuppvisning klockan 17.00. Volontärer från området har lagat mat från olika kulturer och det kommer att erbjudas smakprover.

Öppet Karlslund är ett samarrangemang av Sektionen Fritid, LAB, skolbiblioteket Alfabetan, Palestinska föreningen grupp 194 samt volontärer från området. Öppet Karlslund pågår mellan klockan 14.00 och 18.00 och är gratis för alla.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser