Museet fixar inför julen

Söndagen den 3 december vankas det traditionsenligt julstök på museet.
På onsdagen kom årets granar på plats utanför museet och söndagen den 27 november vankas det traditionsenligt julstök i huset vid Kasernplan.
På onsdagen kom årets granar på plats utanför museet och söndagen den 27 november vankas det traditionsenligt julstök i huset vid Kasernplan.

Vi noterar att museet förbereder sig för traditionsenligt julstök. Igår kom årets granar på plats utanför entrén och nästkommande söndag vankas det julaktiviteter i hela huset.

– I år har julstöket det spännande temat sagor och sägner, meddelar Carita Hermansson från Landskrona Museum.
– Ta del av historier om julen, tomten, och andra väsen som hör julen till i den mysiga berättarstugan. Det kommer även att finnas möjlighet att bekanta sig med karaktären Goe-nissen från boken Goe-nissen, en äkta skånsk saga under eftermiddagen.

Julstöket pågår klockan 12-17 söndagen den 27 november och utöver julmys utlovas även magi för stora som små.
– Vid museets många pysselstationer kan du göra tomtar, snögubbar eller julbockar och i café Nell Walden bjuds det på stämningsfull musik av olika slag. Missa inte ett besök till butiken på tredje våningen som öppnar upp för karamellförsäljning under julstöket, rekommenderar  Carita Hermansson

Runt om i huset visas små mini-utställningar som berättar om sagor, sägner, seder och traditioner som hör julen till, och i den vackra 1700-talsutställningen kan man lära sig mer om julens kryddor och deras magiska inverkan på folk och fä.
–  Det arrangeras även ett klurigt föremåls-quiz med annorlunda, roliga och inte helt självklara föremål ur museets samlingar under dagen.  Välkomna!, avslutar Carita Hermansson.

.

Till arkivet