Vandringsleder lockade besökarna

Klassisk utkiksplats efter att vandrarna tagit sig genom Sandbergen och kan blicka ner mot Rustningshamn, Sundvik och Ålabodarna.
Klassisk utkiksplats efter att vandrarna tagit sig genom Sandbergen och kan blicka ner mot Rustningshamn, Sundvik och Ålabodarna.
Klassisk utkiksplats efter att vandrarna tagit sig genom Sandbergen och kan blicka ner mot Rustningshamn, Sundvik och Ålabodarna samt ett härligt panorama över Öresund.

Med totalt 457 vandrare hamnade Landskronas två vandringar bland de topp 10 mest bokade vandringarna under Eurorando 2016. Två månader har gått sedan Skåne var värd för det stora vandringseventet Eurorando och facit står klart. 10-17 september hade Skåne besök av 3 050 vandrare från 47 nationer. Totalt kunde 85 olika vandringsalternativ bokas.

Landskrona deltog med två vandringar i programmet; Panorama Öresund med 256 vandrare och Sikta mot stjärnorna på Ven som lockade 201 personer. Den förstnämnda vandringen var 15 kilometer strandnära vandring från Landskrona konsthall till Rydebäcks strand. Den andra vandringen var på Ven och var hälften så lång. Här fick vandrarna även ta del av en guidad tur på Tycho Brahe-museet.

Framför allt var det större grupper med tyskar och fransmän men också danskar som valt Landskrona och Ven. Övriga nationaliteter som besökte Landskrona var svenskar, britter, tjecker, portugiser och malteser.

Ett 10-tal av stadens medarbetare var vandringsvärdar åt grupperna som bokat sig. Värdarna såg till att vandrarna fick en bra service och upplevelse samt höll ihop grupperna så att ingen gick vilse.

– Det var fantastiskt roligt att själv få vara med och vandra dessa leder under Eurorando och uppleva deltagarnas positiva reaktioner. Nu hoppas vi invånare och besökare fortsätter nyttja dessa vackra och tillrättalagda leder, säger Thorsten Karlén, destinationsutvecklare Landskrona stad.

 

Till arkivet