Annons

Succé för Landskronit

800-900 personer besökte konsthallen i lördags för att beskåda fotoutställningen Landskronit.

800-900 personer besökte konsthallen i lördags för att beskåda fotoutställningen Landskronit.

Landskronaborna uppskattar sina fotografer. Inte sedan Anders Hildings utställning på Landskrona Museum, “Hildings Bilder” för nära nog tio år sedan har så många Landskronabor bevittnat en invigning av en fotoutställning som i lördags.

Annons
 

Hildings Bilder drog 920 besökare under ett par eftermiddagstimmar i februari 2007. I lördags upprepades besökssiffran nästintill när fotosällskapet Urinvånarna bjöd in till fotoutställningen Landskronit i konsthallen.
– Hela helgen har varit tokig. Så otroligt mycket folk det kom både i lördags och söndags, säger en hes och lycklig initiativtagare i Jens Jentin Lindberg.

– Det är roligt för utställarna, men också roligt för Landskrona att det finns den här kraften och intresset, ansåg Göran Nyström, verksamhetsledare för Landskrona Foto som var på plats för att beskåda bilderna.

– Roligast är dock den uppskattning vi alla fått för våra bilder. Här är 16 fotografer från stan som alla bjuder på olika uttryck i sitt fotografi, säger Jens Jentin Lindberg.

Landskronit hänger kvar i Landskrona konsthall till och med den 20 november och på lördag bjuder arrangörerna på en liten twist.
– Hans Jonsson kommer klockan 13 och 15 att visa hur det går till när man arbetar med våtplåtsfotografi. Det är något alldeles enastående att beskådad, utlovar Jens Jentin Lindberg.

Fotoutställningen ”Landskronit” blandar proffs och amatörer. Samtliga utställare bor i Landskrona och erbjuder olika stilar med allt från wetplate, konstellationer, känslor och berättelser genom bild. Det är rent av den största utställningen någonsin på konsthallen med enbart Landskronafotografer.

Följande tider håller konsthallen öppet:
Måndag: stängt
Tisdag – onsdag, fredag – söndag: kl. 13.00-17.00
Torsdag: kl. 15.00-20.00

Hans Jonsson tar med sig lådkameran, plåtar, emulsion och framkallningsutrustning till konsthallen på lördag och bjuder på en förevisning om våtplåtsfotografi. -Det är lite som en antik polaroid, förklarar han.

Hans Jonsson tar med sig lådkameran, plåtar, emulsion och framkallningsutrustning till konsthallen på lördag och bjuder på en förevisning kring  våtplåtsfotografi.
-Det är lite som en antik polaroid, förklarar han. Foto: Jens Jentin Lindberg

Läs mer: Lokala fotoproffs och skickliga amatörer fyller konsthallen 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser