Annons

Vänthall och kiosk får börja byggas vid stationen

Såhär ser ritningarna för den nya vänthallen och kiosken på stationen ut.

Såhär ser ritningarna för den nya vänthallen och kiosken på stationen ut.

Nu kan arbetet med att bygga en ny vänthall samt en butiksbyggnad på Landskrona station börja. Under 2016 är det planerat att påbörja byggandet av kiosk och vänthall vid stationen. Troligtvis påbörjas dock inte arbetet förrän efter nyår.

Annons
 

En enig kommunstyrelse beslutade på torsdagen att bevilja igångsättningsbeslut för byggandet av en ny vänthall och kiosk vid stationen. 6,7 miljoner kronor är avsatta för bygget och driftskosntanden beräknas till  874 000 kronor per år för vänthallen.

Landskrona Direkt talade med teknik- och serviceförvaltningens chef Robert Svensson i oktober och han sade då att byggnationen lär komma igång efter nyår.
– Jag hoppas att vi ska kunna gå ut med upphandlingsförfrågan i slutet av november och sedan tar det ett par veckor innan det står klart vem som ska utföra arbetet. Jag tror knappast att arbetet kommer igång innan nyår så vi siktar på början av 2017, sade Robert Svensson och menade att om processen fick ha sin gång så kan allt vara klart till nästa sommar.

I och med att byggnaderna blir klara så kommer Pressbyrån, som idag huserar i en barack i närheten, kommer att flytta in och driva sin verksamhet i permanenta lokaler.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser