Annons

BoIS gör klart med spelare

Philip Andersson har idag gjort klart med en fortsättning i Landskrona BoIS.

Philip Andersson har idag gjort klart med en fortsättning i Landskrona BoIS enligt ett pressmeddelande sent på fredagen från klubben.

Mitt i stormen har Landskrona BoIS gett sig ut på spelarjakt. Säsongens seriekollega, Prespa Birliks tongivande spelare, högeryttermittfältaren Edafe Egbedi, 23 år, ansluter till Landskrona BoIS som säsongens första nyförvärv samtidigt har klubben skrivit nytt kontrakt med Philip Andersson.

Annons
 

Nigerianen Edafe Egbedi har spelat i VM med sitt lands U 17 och U 20. Han kom till Danmark 2012 och spelade med Aarhus GF:s U19-lag. Han blev utlånad till Skive IK innan han kom till Sverige och Prespa Birlik. Där han första året hade Agim Sopi som tränare.
– Jag är mycket glad över att få komma till Landskrona BoIS och få tillbaka Agim som tränare. Han har betytt mycket för min utveckling och nu hoppas jag att kunna ta ytterligare ett kliv, säger Edafe Egbedi, som under säsongen svarade för sju mål.

BoIS-tränaren är en av orsakerna till att han nu väljer att fortsätta sin karriär i Landskrona och genom sin vän och tidigare medspelare i Prespa, Thierry Zahui, har han också bara hört gott om klubben.
– Ja, jag har pratat mycket med Thierry under den här säsongen och jag ser fram emot att få spela i samma lag som honom en gång till.

– Det är ett jättebra nyförvärv. Jag har själv sett honom ett par tre gånger men Agim känner honom bäst. Hans ord väger tungt, säger BoIS ordförande Gabriel Munck.

Utöver nyförvärvet har BoIS idag förlängt  med mittbacken Philip Andersson skriver klubben i ett pressmeddelande. Kontraktet är på ett år plus ett optionsår. Philip Andersson gjorde debut som 16-åring i A-laget i Superettan och var under ett år  utlånad till Kristianstad.
– Jag trivs mycket bra i BoIS och varje gång jag har skrivit nytt kontrakt har jag känt bra vibbar från såväl tränare som ledning, säger Philip Andersson i pressmeddelandet.

Genom åren har förstås Philip fått en del förfrågningar och anbud från andra klubbar.
– Jo, det har jag men varje gång har kontrakten från BoIS vägt över.
Samtidigt är det klart att Philip Andersson kommer att bli lagkapten under 2017.

– Just nu är 6-7 spelare klara för nästa säsong och nästa vecka blir det fler, avslutar Gabriel Munck.

Följande spelare har Landskrona BoIS nu kontrakt med inför 2017.
Dennis Olofsson och Thierry Zahui har skrivit på för två år, målvakten Amr Kaddoura, Alexander Tkacz och Rasmus Alm har skrivit på ett ettårskontrakt med ett optionsår. Klar sedan tidigare är Filip Pivkovski som har ett tvåårskontrakt med BoIS.

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser