Annons

Museet gästar Arbetarrörelsens Arkiv på Arkivens dag

Peter Böök på Arbetarrörelsens Arkiv håller på att förbereda för Arkivens dag som firas på Folkets hus på lördag.

Peter Böök på Arbetarrörelsens Arkiv håller på att förbereda för Arkivens dag som firas på Folkets hus på lördag.

I år samarbetar Arbetarrörelsens Arkiv, Landskrona museum och Varvshistoriska föreningen då Arkivens dag firas på lördag. Dagens alla programpunkter presenteras i Arbetarrörelsens Arkivs lokaler på Säbygatan 16 i Folkets Hus mellan klockan 10 och 14.

Annons
 

– Vi kommer att visa ett flertal utställningar men det kommer även att hållas ett föredrag under rubriken “En resa i tiden med vykort” av Calle Sundewall. Det handlar om då fotografen kom till staden och tog bilder som sedermera kolorerades och användes till vykort, säger Peter Böök på Arbetarrörelsens Arkiv.
– Dessutom finns arkivpersonal från Landskrona museum på plats och visar upp Minnesbankens egen hemsida och material ur museets arkiv.

Arkivens dag är ett samarbete mellan arkivinstitutioner över hela landet. Från norr till söder bjuds det på fullmatade program med utställningar, visningar,  föreläsningar och andra aktiviteter. Årets tema är ”Välkommen hem”.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser