Vind i seglen för Landora

Stefan Nilsson, populär A-lagstränare i BK Landora.
Stefan Nilsson, populär A-lagstränare i BK Landora.
Stefan Nilsson, populär A-lagstränare i BK Landora.

BK Landoras verksamhet gror som aldrig förr. Ett seniorlag med ambitioner på avancemang, en ungdomsverksamhet som blomstrar samt ett j-lag ”under progression” inför nästa säsong. Vad det gäller seniorverksamheten har föreningen två positiva nyheter att meddela. För det första är att de båda tränarna Stefan Nilsson och Thomas Mähler har skrivit på för nästa säsong.
– De båda ledarna har tagit klubben till sin bästa placering på många år.  Vi föll i kvalet upp till division fem på för många insläppta ”bortamål”, berättar eldsjälen Carl Nielsen, tillika BK Landoras ungdomsansvarige.

Den andra positiva nyheten är att grundstommen och den sista utposten, målvakten Johan Bruér, skrivit på för fortsatt spel nästa år.
– Seniorverksamheten är dessutom kryddad med våra duktiga 15/16-åringar som i år spelat i Skåneserien.

Ett annat tecken på att verksamheten blomstrar visade sig vid årets Landoradag.
– Nyligen arrangerade vi Landoradagen med chokladfotboll för de yngsta barnen, gåsaboll för de lite äldre samt avslutning i form av årsfest. I runda svängar deltog 90 barn under chokladfotbollen och samtliga skänkte varsin tjugolapp till Barncancerfonden. Spelarna från ålder 7 till 15 blandades in i olika lag och en enorm glädje kunde skådas på idrottsplatsen. Efteråt firade alla tillsammans med kexchoklad, varm O’boy och saft, berättar Carl Nielsen.

Under årsfesten samlades gamla Landora-legendarer, ledare, spelare och styrelser med sina respektive för att fira av året.
– Noterbart är att varenda seniorspelare som gick upp för att hålla tal dedikerade stor tacksamhet åt ledarduon.
Samtidigt rundades året av genom att Christer Bergström (ledare i P02-laget) och Ahmed ”Atto” Massoud blev utsedda till årets ledare respektive årets spelare.

Avslutningsvis noterar vi att den årliga Vintercupen kickat igång med 155 anmälda lag,  nytt rekord.
– Samtidigt ser det ut som att Julcupen lockar allt fler under mellandagarna.  Summa summarum, det går bra nu för de rödblåklädda på idrottsplatsen, avslutar Carl Nielsen.

Till arkivet