Viarp tvåa på Flyinge

Viarps lag vid Gaspari Cup i Flyinge,
Viarps lag vid Gaspari Cup i Flyinge,
Viarps lag vid Gaspari Cup i Flyinge,

För andra året i rad arrangerade Skånes Ridsportförbund Gaspari Lodge Senior Cup. Under höstens deltävlingar har Viarps KRK hela tiden legat tätt efter svårslagbara Flyinge RF. I helgen avgjordes finalen på Flyinge Kungsgård, Sveriges mest anrika hästcenter, och Viarp kom på en hedervärd andraplats, bakom Flyinge som också i år tog hem segern.

I Viarpslaget har följande ekipage deltagit; Petra Ryrstedt på Lucern, Susanne Johannesson på Ransom Ruby, Anna Katarina Frank på Remington, Anna Classon på La Luna Esmeralda och Jonna Rosén på Tiggelberg Loret. De övriga deltagande lagen var Sydslättens RF, Stävie RF, Skanör-Falsterbo RK, Fjälkestad RK, Öveds Jakt- och Fälritttklubb och Österlens RK. 

Kriterierna för att delta är att laget har fyra klubbmedlemmar som högst tävlat LA de senaste fem åren och att ryttarna är över 40 år. Tävlingen innebär att man tävlar i ett LB:1 program som varje ryttare sedan komponerar sin egen musik till. Förutom den vanliga bedömningen av ridningen så bedöms även det konstnärliga med valet av musik, idérikedomen och harmonin.

Gaspari Cup sponsras av Gaspari Lodge Flyinge och 1:a priset är en spa-weekend på lodgen för hela laget.

– De flesta av Viarps ridande medlemmarna är antingen yngre än 40 år eller så är de över 40, och då tävlar de oftast aktivt på en betydligt högre nivå och kan därför inte delta. När vi gick ut med frågan bland medlemmarna var vi ett gäng som ville vara med och vi lyckades försvara vår andraplats även om vi självklart hade målet att ta hem vinsten i år. Det blev i alla fall rosetter, plaketter och ett ärevarv i Flyinge Kungsgårds tjusiga manege där normalt eliten tävlar, säger Susanne Johannesson, verksamhetschef Viarps Kör- och Ridklubb.

– Många av de tävlande har nog redan peakat i sin karriär som tävlingsryttare och hjälper mest sina barn med deras tävlingar nuförtiden. Därför är det förstås roligt när det anordnas en sån här ”kür for oldies” så vi och våra hästar också får komma ut. Det var ovanligt många tonårstjejer som bar på ytterkläder, höll hästar och servade med det som behövdes. Lite ombytta roller mot de vanliga tävlingsdagarna, avslutar Anna Classon, en av de tävlande för Landskronalaget Viarp.

Viarps Petra Ryrstedt på Lucern vid tävlingarna i Flyinge.
Viarps Petra Ryrstedt på Lucern vid tävlingarna i Flyinge.
Verksamhetschefen vid Viarps Kör- och Ridklubb, Susanne Johannesson på Ransom-Ruby.
Verksamhetschefen vid Viarps Kör- och Ridklubb, Susanne Johannesson på Ransom Ruby.

Till arkivet