Annons

Förlust i sista matchen för BoIS

Det blev förlust i årets sista match för BoIS när de tog emot seriesegrarna Öster på en regntung plan på IP i Landskrona. Öster var det något bättre laget och vann rättvist med 3-1. BoIS slutade alltså trea i söderettan och nu väntar två veckors ledighet för spelarna. Sedan börjar arbetet med att blicka framåt. Nästa år finns det inga ursäkter menar BoIS tränare Agim Sopi.

BoIS var på intet sätt dåliga men det märktes att Öster var snäppet bättre i regnet på IP. Det var därför inte orättvist att Karl-Johan Lindblad kunde nicka in 0-1 efter en dryg halvtimmes spel. Med ett par minuter kvar av halvleken gjorde David Johannesson 0-2 och det var på något vis spiken i kistan.

Annons
 

BoIS spelade skapligt och emellanåt hade det unga laget en del bra kombinationer. Det var dock inte förrän i minut 77 som det hettade till då Filip Pivkovski sköt just utanför.

Fyra minuter fick han dock revansch på sin miss då han placerade bollen förbi en chanslös Malkom Nilsson i Östermålet.

Tanken på en kvittering hann dock inte dyka upp då Öster gjorde 1-3 genom David Johannesson direkt efter avspark och efter det spelades matchen av utan att något dramatiskt inträffade.

Östers tränare Thomas Askebrand var nöjd efter matchen.
– Det var en bra match och det märktes att killarna ville vinna idag. Det var en tät match mellan två bra fotbollslag, säger tränaren och passar på att lyckönska BoIS inför nästa år.
– Jag är helt säker på att det är BoIS tur nästa år. Första året är alltid svårast. Vi slutade också trea förra året. Men med den kvalitén som BoIS har idag så kommer dom att gå upp nästa år.

BoIS tränare Agim Sopi är inne på samma linje.
– Nästa år finns inga ursäkter. Vi ska lära oss av de misstagen vi gjorde i år. Prioritet ett just nu är att se till att kontrakten blir påskrivna så vi vet vad vi har och vad vi eventuellt saknar, säger Agim Sopi.
– Vi tar en paus i två veckor. Den 21 november kör vi igång igen och då kommer vi att testa några spelare. Sedan kör vi till den 15 december och därefter tar vi ledigt till början av januari.

Agim Sopi hade till dagens match tagit ut ett flertal spelare som suttit mycket på avbytarbänken. Och han gillade vad han såg.
– I det stora hela gör vi en bra match och jag fick svar på många frågor. Framför allt gjorde Fredrik Gunnarsson en bra match, säger tränaren.

Innan presskonferensen var slut passade Agim Sopi på att lyckönska Öster i superettan samt tacka fansen.
– Jag vill avsluta med att tacka alla de supportrar som följt oss såväl på hemma- som bortaplan.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser