Viarp har flow

Ärevarv och seger blev det för Viarpryttarna på hemmaplan när Skånefinal i Allsvenskan division 2 avgjordes i helgen.
Ärevarv och seger blev det för Viarpryttarna på hemmaplan när Skånefinal i Allsvenskan division 2 avgjordes i helgen.
Ärevarv och seger blev det för Viarpryttarna på hemmaplan när Skånefinal i Allsvenskan division 2 avgjordes i helgen. Foto: Privat.

För andra helgen i rad vinner Landskronaklubben Viarps KRK Allsvenskan, denna gången i hoppning.

Vid söndagens hoppfinal på Viarps Kör- och Ridklubb gjorde  de elva lag som gått vidare till Skånefinal i Allsvenskan division 2 (zon2) upp om titeln Skånes bästa lag i hoppning. Totalt var det 65 ekipage som deltog från Viaprs Kör- och Ridklubb, Stensäters RF, Öveds Jakt & Fältrittsklubb, Stävie RF, Dagstorpsortens RF, Torns RF, Lomma RF, Staffanstorps RF, Flyinge RF, Hästhagens RF samt Österlens RK.

I Viarpslaget deltog Jonna Olsson på Ängsgårdens Pendy, Siri Krantz på Jipe Tsara, Ebba Nordstedt på Ängsgårdens Ozzy, Isabella Jönsson på Roony, Emilia Nordstedt på Paddie, Elena Clark på Carpe Diem och Louise Alexandersson på Frasse. Sex felfria ritter på snabba omhoppningstider ledde till vinsten och söndagens totalt bästa ekipage var också en Viarpare, Emilia Nordsted på Paddy.

–  Just nu är verkligen Viarp inne i ett härligt flow, jag tror aldrig att vi tidigare vunnit båda finalerna samma år och dessutom på hemmaplan. Det kändes fantastiskt att få se laget rida ärevarvet just här, säger Joanna Hoffmeister som varit lagledare för hopplaget.

Samtliga ryttare tränar regelbundet på Viarp i specialgrupper och redan i våras träffades alla ryttare som ville vara med i Allsvenskan. Tillsammans har ekipagen tränat och laddat och det var ett stabilt gäng unga ryttare som tog segern.

– Hoppningen drar en större publik än dressyren så idag var det kö lång väg i kafeterian och delar av hästhagarna fick tjänstgöra som parkering istället. Utan satsningen på vår anläggning och våra erfarna tävlingskommitté och otroligt proffsiga och trevliga funktionärer hade aldrig Viarp fått förmånen att arrangera dessa relativt prestigefyllda finaler, säger Susanne Johannesson, verksamhetschef på Viarps Kör- och Ridklubb.

Åter har Viarp KRK svarat för ett fint arrangemang.
Åter har Viarp KRK svarat för ett fint arrangemang. Foto: Privat.

 

Till arkivet