Hans Jonsson vinner Landskronahems fotouppdrag

Hans Jonsson och Josefine A Olsson firar att 23-åringens första fotoutställning är hängd och klar för beskådan.
Hans Jonsson och Josefine A Olsson firar att 23-åringens första fotoutställning är hängd och klar för beskådan.
Hans Jonsson kan fira med en lite dans sedan han vunnit Landskronahems årliga fotouppdrag.
Hans Jonsson kan fira med en dans sedan han vunnit Landskronahems årliga fotouppdrag.

Vi noterar att vinnaren av Landskronahems fotouppdrag för 2016 är utsedd. Valet i år föll på Landskronafotografen Hans Jonsson. Hans Jonsson får nu i uppdrag att fota en bildserie, där en av bilderna ska pryda omslaget på Landskronahems Årsredovisning för 2016.

Syftet med fototävlingen är att bidra till Landskrona som fotostad samt skapa intresse kring bolagets Årsredovisning och Landskronahem som företag.

Tävlingsuppdraget gick ut på att visa upp Landskronahems boende utifrån temat:
Trivas och bo hos Landskronahem. Boendemiljöer som genomsyras av trivsel och närhet/glädje bidrar till livskvalitet för alla som bor och vistas hos oss.

En juryn bestånde av Göran Nyström, Landskrona Foto,  Anna Gullmark, Malmö Muséer, Tobias Hultén, Fridhems Folkhögskola samt Helena Fremle, AB Landskronahem stod för valet av vinnare.

Valet föll på Hans Jonsson. Han är en väletablerad fotograf i Landskrona och har jobbat som fotograf i hela sitt liv. Han har deltagit i ett flertal olika fotoutställningar och bokproduktioner.

Juryns motivering.
”Hans portfolio visar på ett högkvalitativt bildskapande och en stor kunskap till det fotografiska hantverket. Hans bildidé är att spegla det som Landskronahem är till för – att skapa en god livskvalitet genom ett bra boende för en mångfald av invånare. Men hans metod är att använda äldre fotografisk teknik, s.k. våtplåtsfotografi, för att skapa ytterligare dimensioner i bilderna.”

Hans Jonsson kommer att genomföra fotouppdraget under november och december.
Han är också aktuell i den kommande fotoutställningen Landskronit på konsthallen, 12-20 november,  där han tillsammans med 15 andra fotografer från stan kommer att visa upp verk.  

Till arkivet