Annons
Onsdagen den 8:e december
Dagens namn: Virginia

Mobster checkar ut med ny platta

Anders Jeppsson och Niklas Anderberg i Mobster.

Anders Jeppsson och Niklas Anderberg i Mobster.

Med två fullängdsskivor och två EP:s i bagaget drabbades ska-bandet Mobster från Landskrona av en tung förlust. Bandets trummis Peter Örtberg gick bort i cancer den 13 december 2015. Nu har bandet spelat in en sista platta med material som Peter Örtberg är med och spelar på och därmed är Mobster historia. Skivan Checking Out släpptes den 12 oktober då trummisen skulle fyllt 51 år.

Annons
 

Mobster bildades 2007 av före detta medlemmar från The Skalatones. Bandet turnerade flitigt och spelade in skivor. Men så kom dråpslaget för cirka två år sedan. Bandets trummis Peter Örtberg drabbades av cancer.
– Det var naturligtvis oerhört tungt. Sugen gick ur oss allihop, säger Anders Jeppsson, en av bandets gitarrister.

Ett litet hopp tändes efter behandling men bara några månader efter att han fått besked att han var frisk så kom sjukdomen tillbaka med full kraft. Det blev en spelning på Tages och en i Göteborg samt ett gig på en privat fest som arrangerades av vännerna. Sedan orkade inte trummisen mer.
– Vi lät Peter bestämma helt och han spelade så länge han kunde. Men sommaren 2015 checkade han ut från Mobster, berättar bandets basist Niklas Anderberg.

Bandet hade dock talat om att göra en fullängdsskiva men sjukdomen och sedermera Peters bortgång gjorde att inspirationen, av naturliga skäl sjönk som en sten.
Det fanns dock en del inspelningar som varit aktuella och när tre av bandmedlemmarna varit på en ska-festival i London i våras tog man beslutet att satsa på en sista platta, Checking Out.
– Vi fick en ny energikick, säger Niklas Anderberg.
– Kvaliteten på inspelningarna var förvånansvärt bra. Bättre än vad vi mindes. Och när sedan Mike (Mikael Salonen, sångare och gitarrist) mixat färdigt så var det slående. Det har också blivit två videos, säger basisten.
– Och med denna skiva och dessa videos checkar vi andra också ut, säger Anders Jeppsson.

Killarna i bandet kommer dock att fortsätta spela ska.
– Vi har bildat ett nytt band som heter The Statement. Lars Nileskog har satt sig bakom trummorna och glädjande är att Charley Andersson som var med i The Skalatones är med i det nya bandet, säger Niklas Anderberg.
– Men The Statement är ännu i sin linda. Nu ska vi först checka ut ordentligt innan vi checkar in igen, avslutar Anders Jeppsson.

Lyssna på Checking Out på Spotify

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser