Annons

OS-lyftare tränade med Landskronatjejer

Starka tjejer från Landskrona och göteborg tränade tillsammans som en förberedelse inför elitserien 2017. Foto: Marie Brodin.

Starka tjejer från Landskrona och göteborg tränade tillsammans som en förberedelse inför elitserien 2017. Foto: Marie Brodin.

Nästa år tävlar Landskrona Atletklubbs damlag i elitserien. 
Med anledning av detta bjöd våra tjejer ner Sveriges bästa förening  genom tiderna på damsidan, Göteborgsklubben Mossebergs AK (Göteborg), med bland andra OS-lyftaren Angelica Roos till Landskrona, säger Patrik Helgesson, ordförande i Landskrona Atletklubb.

Annons
 

Den gångna helgen hade damlaget ifrån Landskrona AK bjudit ner damlaget från Mosseberg AK på träningsläger. Lördagen började med ett första lyftarpass efter en kort fika och lite snabb bekantskap.
– Därefter åkte hela gänget hem till Sara Andersson för att tillsammans laga lunch och lära känna varandra ännu mer, berättar Amanda Johannesson, ungdomsrepresentant i LAKs styrelse

Därefter väntade ett funktionellt träningspass.
– Chumsai hade satt ihop ett långt pass med stor variation som bjöd på massa skratt men även lite tårar. Utmattade efter många timmars träning fräscha vi alla till oss och möttes upp på Erikstorps Kungsgård för att njuta av god mat. Det blev en kväll som självklart bjöd på massa snack om vårt allas favoritämne, lyftning! När alla var mätta och belåtna promenerade vi en runda vid havet för att slutligen shoppade vi loss på Hemmakväll, säger Amanda Johannesson.

Söndagen bjöd på två rena tyngdlyftningspass med en paus för lunch och powernap emellan.
– Efter denna helgen kan vi konstatera att det krävs mycket mat för att mätta tyngdlyftningstjejer. Dagens sista pass avslutades med ett gemensamt gruppfoto och diskussion om var och när nästa träningsläger kan hållas. Det verkar som detta bara var början på något mer. Vi i damlaget från Landskrona AK vill ge ett hjärtligt tack till Lak:s styrelse som har gett oss möjligheten att genomföra denna helg. Även ett stort tack till alla superhärliga och starka tjejer ifrån Mosseberg, avslutar Amanda Johannesson.

En träningshelg tillsammans med en annan klubb är något som tjejerna i LAK kan rekommendera.Foto: Marie Brodin.

En träningshelg tillsammans med en annan klubb är något som tjejerna i LAK kan rekommendera.Foto: Marie Brodin.

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser