Viarpsekipagen fick ta ärevarv på hemmaplan

Defilering före tävlingsstart. Foto: Privat
Defilering före tävlingsstart. Foto: Privat

Igår var det dressyrfinal på Viarps Kör- och Ridklubb och de nio lagen som kvalat till Skånefinal i Allsvenskan division 2 gjorde upp om titeln Skånes bästa lag.

Totalt var det 41 ekipage som deltog och de deltagande lagen var Vinslövs RF, Gustafslunds, Flyinge RF, Torns RF, Hässleholms RK, Dagstorpsortens RF, Trelleborgs RF, Åstorpsortens RF och Viarps Kör- och ridklubb. Vann gjorde Viarp med god marginal till tvåan Åstorpsortens RF och tredjeplacerade var Trelleborgs RF.

Ekipagen från Viarp var Isabella Jönsson på Hvidelandgårds J’taime, Julia Wilson på Cannavaro, Elsa Classon på Blue Skydancer, Mathilda Gustafsson på Arvalon Mona Lisa och Siri Ryrstedt på Drizzle.

Vinsten var segertäcken, rosetter och plaketter från Skånes Ridsportförbund till de fem ekipagen och 2500kr till Viarps Kör- och Ridklubb att betala startavgiften för klubbens lag till nästa Allsvenskan.
–  Så glada vi är, vi var värda vår vinst! Alla i laget har presterat bra under hela säsongen och vi har vunnit varje deltävling. Självklart är det extra roligt att vi i år knep vinsten när finalen gick på Viarp, säger en stolt lagledare, Anna Ewerman.

De senaste åren har det blivit fler unga satsande dressyrryttare på Viarp och därför hade klubben i år två lag med i Allsvenskan. Nästa helg går även finalen i hoppallsvenskan division 2 på Viarp för den som vill se lite mer fartfylld ridning. Nytt för i år är att Viarp har fått klart sin fina cafeteria som alltid är öppen när det är tävlingar och även serverar dagens lunch på tävlingsdagar. Igår serverades det förövrigt fisksoppa och  kålpudding och nästa helg säger ryktet att det blir Hallowen-inspirerad mat.

viarp2
Viarpsekipagen i segertäcken innan sedvanliga ärevarvet
Till arkivet