Annons

Scania Consort bjuder på italienskt

Scania Consort är en stor ensemble i litet format. Ensemblen består av Fredrik From och Hannah Tibell på barockviolin, Judith-Maria Blomsterberg på barockcello och Fredrik Bock på lutor. Foto: Rickard Hansson.

Scania Consort är en stor ensemble i litet format. Ensemblen består av Fredrik From och Hannah Tibell på barockviolin, Judith-Maria Blomsterberg på barockcello och Fredrik Bock på lutor. Foto: Rickard Hansson.

Den 30 oktober gästar Scania Consort Landskrona Kammarmusikförening och bjuder på en musikalisk resa genom barockens Italien med programmet Venedig-Neapel-Rom. Denna skånska ensemble består av fyra av Nordens främsta artister inom den tidiga musiken, för dagen förstärkt med den lysande countertenoren Daniel Carlsson.

Annons
 

Scania Consort är en stor ensemble i litet format. Ensemblen består av Fredrik From och Hannah Tibell på barockviolin, Judith-Maria Blomsterberg på barockcello och Fredrik Bock på lutor. På konserten i Landskrona medverkar även countertenoren Daniel Carlsson. Daniel har kunnat höras som solist med bland annat Eric Ericsons Kammarkör och Odense Symfoniorkester och på scener som Drottningholms Slottsteater, Folkoperan och Göteborgsoperan.

Musikerna har till vardags hela Europa som sitt arbetsfält: Ena dagen med konserter i Musikverein i Wien, nästa dag på ett operahus i Köpenhamn och ibland i en liten kyrka i djupaste Småland. Med Scania Consort får publiken en unik möjlighet att höra och uppleva dem i en liten och intim konsertform!

Programmet bjuder på verk av Vivaldi, Scarlatti och Corelli.

Konserten som ges i Landskrona Församlingshem är på söndag 30 oktober 2016 kl. 16.00
Arrangör är Landskrona Kammarmusikförening i samarbete med Musik i Syd.

Countertenor Daniel Carlsson har kunnat höras som solist med bland annat Eric Ericsons Kammarkör och Odense Symfoniorkester och på scener som Drottningholms Slottsteater, Folkoperan och Göteborgsoperan.

Countertenor Daniel Carlsson har kunnat höras som solist med bland annat Eric Ericsons Kammarkör och Odense Symfoniorkester och på scener som Drottningholms Slottsteater, Folkoperan och Göteborgsoperan.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser