Annons

Rade Prica visade vägen

Rade Prica flankeras av Erik Pärsson och Filip Pivkovski, de tre målgörarna i matchen mot Oddevold.

Rade Prica flankeras av Erik Pärsson och Filip Pivkovski, de tre målgörarna i matchen mot Oddevold.

Uppdaterad 19.45

Än lever hoppet om att BoIS ska nå en kvalplats till superettan. Det står klart efter att de randiga besegrade Oddevold på Landskrona IP med 3-0 på söndagen. Det satt dock långt inne. Matchens första mål, som gjordes av Rade Prica kom först i minut 75 då han slog in en frispark. Sedan gjorde Erik Pärsson och Filip Pivkovski vars ett mål av bara farten. Nu står hoppet närmast till att Norrby ska tappa poäng mot FC Trollhättan imorgon, måndag.

Annons
 

1 365 åskådare hade tagit sig ut till IP för att se BoIS ta emot Oddevold. Matchen började avvaktande men efter en kvart tog de randiga över taktpinnen. Laget spelade runt och försökte tråckla upp det kompakta Oddevoldförsvaret och visst skapades det chanser. Första och andra riktiga lägena hade Rade Prica som först sköt högt över och sedan fick se sitt skott räddas och gå till hörna via stolpen. Därefter hade såväl Alexander Tkacz och Erik Pärsson gyllene lägen men något mål blev det inte.
Halvleken avslutas genom att Oddevolds bästa spelare, målvakten Andreas Samuelsson idioträddade på mållinjen.

BoIS fortsatte att köra på i andra halvlek och i minut 56 hade Alexandet Tkacz ett fantastiskt lägen men fick hela foten under bollen och kunde se sitt skott gå högt över målet.
Därefter kom Oddevold in i matchen för en stund och de var inte helt ofarliga. Först räddade Amr Kaddoura vackert i den 66:e minuten och i anfallet efter sköt Mark Fezarit stenhårt i ribbans underkant.
Men närmare än så kom inte gästerna. Istället kunde Rade Prica göra 1-0 på en frispark som Andreas Samuelsson inte kunde hålla.

Då blev det proppen ur för BoIS. 2-0 kom fem minuter senare efter att Thierry Zahui hittat Erik Pärsson. Anfallaren fick bollen på vänsterkanten och dundrade upp bollen intill första stolpen.
Två minuter senare hade Filip Pivkovski ett skott just utanför. Han fick dock revansch ett par minuter senare då han kunde raka in bollen i mål i kamp med en försvarare.

Oddevolds tränare Jonas Renberg hade inte så mycket att säga på presskonferensen.
– Jag är nöjd fram till målet. Framför allt hade vi en period efter en timmes spel. Men BoIS hade fler chanser och var det spelförande laget och de vann rättvist.

BoIS tränare Agim Sopi var lättad.
– Vi visste att vi skulle möta ett fysiskt starkt lag som är duktiga på fasta situationer. Men vi redde ut det.Vi hade många chanser i första halvlek och talade i pausen om att fortsätta på samma vis men samtidigt vara noga med att inte släppa till något bakåt. Därför var det en obeskrivligt skön känsla när vi gjorde 1-0 och sedan avslutade vi vackert, säger tränaren som nu blickar fram emot en spännande avslutning på serien.
– Vi har två finalmatcher kvar och jag tror vi har en bra chans att nå kvalplatsen om vi vinner båda.

Rade Prica var ett ständigt orosmoment för Oddevoldförsvaret och det var han som gjorde 1-0- Foto: Ulf Bjarke, Foto261.se

Rade Prica var ett ständigt orosmoment för Oddevoldförsvaret och det var han som gjorde 1-0-
Foto: Ulf Bjarke, Foto261.se

Erik Pärsson gjorde ett gott jobb mot Oddevold, såväl offensivt som defensivt. Foto: Ulf Bjarke, Foto261.se

Erik Pärsson gjorde ett gott jobb mot Oddevold, såväl offensivt som defensivt.
Foto: Ulf Bjarke, Foto261.se

Filip Pivkovski kämpar in 3-0. Foto: Ulf Bjarke, Foto261.se

Filip Pivkovski kämpar in 3-0.
Foto: Ulf Bjarke, Foto261.se

Thierry Zahui provar skottlyckan. Idag blev det dock inget mål för honom. Foto: Ulf Bjarke, Foto261.se

Thierry Zahui provar skottlyckan. Idag blev det dock inget mål för honom.
Foto: Ulf Bjarke, Foto261.se

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser