Annons

Fem musikstipendier delas ut av Jaderska

Jaderska Musikfonden delar i år ut 125 000 kronor fördelat på fem stipendiater som får vardera 25 000 kronor. Violinisten David Petersson Eklundh är en av dessa,  övriga fyra har rösten som sitt instrument.

Jaderska Musikfonden delar i år ut 125 000 kronor fördelat på fem stipendiater som får vardera 25 000 kronor. Violinisten David Petersson Eklundh är en av dessa, övriga fyra har rösten som sitt instrument.

Fem musikstuderande får årets stipendier från Jaderska Musikfonden i Landskrona. De fem som får 25 000 kronor vardera är Julia Andersson, Kim Bergkvist, Fabian Düberg, David Petersson Eklundh och Marta Saelöen.

Annons
 

Samtliga har erhållit stipendier ur fonden tidigare.

Julia Andersson, 24 år, studerar opera vid Högskolan för Scen och Musik i Göteborg, och vid samma högskola studerar också 26-åriga Kim Bergkvist på mastersprogrammet, Sveriges enda universitetsutbildning inom musikal.

Fabian Düberg, 22 år, siktar också på operascenen, och han studerar nu operastudio nivå 3 vid Härnösands Folkhögskola.

David Pettersson Eklundh är yngst bland årets stipendiater, 18 år. Han går sista året på Malmö Latinskolas spetsutbildning i klassisk musik, där violin är hans instrument. Målsättning – att söka vidare till musikhögskolor i Sverige och utomlands.

19-åriga Marta Saelöen har blivit antagen till den välkända operautbildningen vid Vadstena Folkhögskola och siktar på att framöver söka till opera- eller musikhögskola.

Styrelsen för Jaderska Musikfonden har valt att i år ställa in den traditionella utdelningen av stipendierna, en ceremoni som de senaste åren skett i stadshuset i Landskrona. Anledningen är att fyra av de fem stipendiaterna studerar på annan ort, och utdelningsdagen den 2 november är en onsdag mitt i en arbetsvecka.  Stipendiaterna kommer att få sina stipendier på annat sätt detta datum, som var fonddonators Elisabeth Jaders födelsedag.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser