Annons

Vänthallen på stationen klar till sommaren

I framtiden ska Patrik Ekman och Gunnar Eskilsson kunna värma sig inomhus i väntan på tåget.

I framtiden ska Patrik Ekman och Gunnar Eskilsson kunna värma sig inomhus i väntan på tåget.

Snart kan de som tar tåget från Landskrona station äntligen kunna hålla sig varma i väntan på att tågen ska gå. Just nu förbereds upphandlingsprocessen och om allt går enligt de nuvarande planerna så ska en helt ny vänthall med toaletter samt en kiosk ligga på den idag öppna platsen mellan cykelställen och busshållplatserna.

Annons
 

– Jag hoppas att vi ska kunna gå ut med upphandlingsförfrågan i slutet av november och sedan tar det ett par veckor innan det står klart vem som ska utföra arbetet. Jag tror knappast att arbetet kommer igång innan nyår så vi siktar på början av 2017. Om ingen överklagan sker så bör allt vara klart till sommaren. Skulle någon överklaga upphandlingen så tar det ett par månader till, säger teknik- och serviceförvaltningens chef Robert Svensson.

Det rör sig om två halvmåneformade byggnader. I den ena kommer det uppvärmda väntrummet, toaletter samt en biljettautomat att finnas. I den andra en kiosk där man även kan köpa biljetter.
– Det kommer att bli jättefint. Men väntrummet kommer att vara stängt nattetid. Vilka tider som kommer att gälla är inte beslutat ännu, avslutar Robert Svensson.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser