Annons

Kronan U13 på framfart

Kronans duktiga volleybollspelare i U13

Kronans duktiga volleybollspelare i U13

I söndags spelades säsongens första U13-sammandrag i volleyboll i Svedala. Kronan var representerat med tre lag från två träningsgrupper. För många av spelarna från den ena träningsgruppen var det här första Level 5-sammandraget.
–  Det innebär att man nu helt spelar med slag, och man får inte fånga bollen och passa med kast som man får i Level 4, förklarar Marie Saxne, ungdomsansvarig och tränare i Kronan.

Annons
 

Båda lagen gjorde bra ifrån sig i gruppspelet, varpå Kronan Gul vann sin grupp och Kronan Rosa lite oturligt missade A-slutspelet med minsta möjliga marginal.
– Men man samlade krafter och vann alla matcherna i B-slutspelet och avslutade mycket snyggt.

Kronan Gul vann en mycket jämn kvartsfinal mot ett Svedalalag men fick ge sig i semifinalen mot ett annat Svedalalag. Bronsmatchen blev mycket jämn men Malmö drog det längsta strået.
– Men en semifinalplats ska vi vara väldigt nöjda med. Vårt tredje lag har spelat lite längre och varit med i några år i Level 5.

Kronan Spike lyckades med bedriften att vinna hela turneringen utan att tappa ett enda set.
– Spelet var stundtals riktigt bra och det var inte många bollar som var omöjliga för laget. Lite nerver i finalen höll på att ställa till det i andra set, men vi redde ut det utan att det behövde bli alltför spännande. Otroligt kul att vi har så många duktiga spelare på gång i denna åldersklass, säger Moa Mellblom som coachade laget.

Anledningen till framgångarna och den breda uppslutningen är en frukt av spelformen Level 4, som kom för något år sedan, där man lär sig hur volleyboll ska spelas och undviker att det blir ”tennis”.
Coacher för dagen var Maria Waldh (Rosa), Jimmy Thorsell (Gul) samt då Moa Mellblom (Spike).

Nästa turnering för detta gäng är på hemmaplan i Idrottshallen, söndagen den 6 november.

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser