Annons

Lokal mat och dryck på krogen

Tilapiafisk, odlad i Landskrona, kommer att serveras på Speakers Corner tillsammans med ingredienser och tillhörande dryck, allt producerat lokalt. Foto: Pressbild

Tilapiafisk, odlad i Landskrona, kommer att serveras på Speakers Corner tillsammans med ingredienser och tillhörande dryck, allt producerat lokalt.
Foto: Pressbild

”Kan man laga en måltid med ingredienser enbart från Landskrona? Kan man dessutom erbjuda den på en restaurang i stan?” Den idén föddes i ett bryggeri mellan två livsmedelsproducenter från Landskrona.

Annons
 

Joacim Larsen från Brygghuset Finn och Linda Hallberg från Ekofisk är initiativtagare till en unik maträtt som kommer att serveras under Höst i Landskrona på lördag.
– Jag och Joacim ville göra något tillsammans. Vi känner många producenter som alla kämpar med samma saker, att nå ut med sitt budskap och få konsumenter att upptäcka sina produkter. Vår tanke var att om vi kan sätta ihop våra ingredienser i ett sammanhang, tror vi det blir lättare för konsumenter att ta dem till sig, berättar Linda Hallberg, affärsutvecklare på Ekofisk i Landskrona.

Sagt och gjort. Två ingredienser var självklara. Öl från Brygghuset Finn och odlad Tilapia-fisk från Ekofisk. Därefter inventerade de sina nätverk.
– Vi ville skapa en maträtt som många känner till. Valet föll på Fish and Chips där flera av våra kontakter kunde bidra med ingredienser, förklarar Linda Hallberg.

Förutom fisk och öl består rätten av mjöl till paneringen från Hven Durum, potatis från Gullberg på Krokvad utanför Asmundtorp och ett sting chili från Skånsk Chili, också den, odlad i Asmundtorp. Därtill bjuds Malmö Vinägerfabrik in för ett gästspel om man precis som i England, önskar vinäger på sina pommes frites.

Valet av restaurang föll på Speakers Corner.
– Det var en idé som var självklar för oss att vara med på. För oss är det viktigt att knyta band med det lokala och stärka de aktörer vi har på hemmaplan, säger Annika Glynos, krögare på Speakers Corner.

För den som vill träffa producenterna bakom Fish and Chips, 100% made in Landskrona, finns de på plats under Höst i Landskrona. Det finns ett begränsat antal av rätten så den som vill vara säker på att få prova, rekommenderas att boka i förväg.
– Vi hoppas att detta blir en snackis på stan och en maträtt man minns. Kanske kan man även känna en stolthet till Landskrona och alla de fantastiska producenter som verkar i vår stad, avslutar Linda Hallberg.

Linda Hallberg är affärsutvecklare på Ekofisk i Landskrona. Foto: Pressbild

Linda Hallberg är affärsutvecklare på Ekofisk i Landskrona.
Foto: Pressbild

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser