SM-guld och silver till Landskrona

Foto:Privat.
Foto:Privat.
Silvermedaljörerna i Lag SM, Wilma Mårtensson, Meja Engdahl Petersson och Doruntina Goxhuli. Foto:Privat.

Lag-SM i rytmisk gymnastik har under helgen avgjorts i Valhallahallen, Göteborg. Under lördagen var det juniorerna som tävlade och söndagen var vigd åt seniorerna. Även Duo – SM fanns på programmet samt en nationell tävling för juniortrupper. Landskrona Kvinnliga GF var naturligtvis väl representerade på tävlingsgolvet men även på prispallen.

Lördagen startade med Duo-tävling och Wilma Mårtensson och Doruntina Goxhuli kunde åter visa RG-Sverige att de inte tänker vika ner sig.
– Två stabila körningar med sitt tunnbandsprogram, varav den andra körningen verkligen var en prestation. Två värdiga SM-segrare. Stort grattis till er båda, säger Jenny Engdahl från Landskrona Kvinnliga GF som följde tävlingarna på plats i Göteborg.

Celine Vergara, Lucia Modéer Castro och reservinsatta Alma Månsson, fortfarande ungdomsgymnast bildade LKGF:s juniorlag. Då svenska mästarinnan Olivia Kristensson Nilsson är skadad fick junioren Meja Engdahl Peterssons individuella resultat räknas in i seniorlaget. Varje lag består av tre gymnaster vars individuella totalpoäng ger lagets slutgiltiga poäng.
– Celine och Lucia hade en del misstag i sina framförande i grenarna tunnband och boll som var obligatoriska. Celine hade sedan valt rep och Lucia körde käglor i den tredje och valfria grenen. Alma körde däremot både jämt och stabilt och laget hamnade till slut på en elfte plats.

Nämnas i sammanhanget kan att Meja Engdahl Petersson tävlade strålande  och hade den högsta totalpoängen av alla tävlande juniorerna för dagen. Denna följde alltså med in i söndagens seniortävling. Lag SM för juniorer vanns av Stråssa GF.

Söndagen inleddes med grenfinal i Duo, där Wilma Mårtensson och Doruntina Goxhuli åter körde stabilt och kunde hämta två nya guld.

Juniortruppen som har försvårat sitt kägelprogram betydligt över sommaren körde som på träning i första omgången. Men lyckades inte alls i andra körningen. I truppen ingick för dagen; Alma Månsson, Sanna Agic, Celine Vergara, Lucia Modéer Castro och Meja Engdahl Petersson. Vann gjorde GF Uppsalaflickorna före flickorna från LKGF.

Wilma Mårtensson och Doruntina Goxhuli hade Mejas resultat i ryggen då de individuellt genomförde sina tre grenar under söndagens Lag-SM för seniorerna. Båda flickorna tävlade jämt, stabilt och försökte verkligen bemöda sig på alla plan.
– Bäst lyckades Doruntina, som hade dagens tredje bästa poäng i grenen tunnband. Wilma som har nytt coolt kägelprogram fixade detta galant. Och resultatet blev ett silver till Doruntina, Wilma och Meja, informerar en strålande glad Jenny Engdahl.

I samband med SM-tävlingarna blev Josefine Olsson officiellt avtackad för sina landslagsinsatser med en tjusig tavla av konstnären Katarina Jönsson Söderberg.

– Emma Sandell ska ha stor eloge som coachat flickorna från tidig morgon till sen kväll, avslutar Jenny Engdahl.

Foto:Privat
Doruntina Goxhuli, Josefine Olsson, Meja Engdahl Petersson och Wilma Mårtensson. Foto: Privat

 

Till arkivet