Rade Prica visade vägen

Rade Prica gjorde två mål mot Tvååker på söndagen.
Rade Prica gjorde två mål mot Tvååker på söndagen.
Rade Prica gjorde två mål mot Tvååker på söndagen.
Rade Prica gjorde två mål mot Tvååker på söndagen.
Uppdaterad 19.45

När BoIS mötte Tvååker på söndagen visade Rade Prica varför han kan bli en avgörande spelare när söderettan ska avgöras. I matchen som slutade 3-0 till BoIS gjorde han de två första målet. Det tredje gjorde Erik Pärsson i slutminuterna. Segern innebär att BoIS, med fyra matcher kvar, fortfarande är sex poäng bakom Öster som innehar kvalplatsen till superettan.

BoIS tre unga yttermittfältare Rasmus Alm, Filip Pivkovski och Alexander Tkacz är skadade. Detta innebar på söndagen att BoIS ändrade taktik och spelade med två anfallare. Och det draget skulle visa sig vara effektivt. Erik Pärsson och Rade Prica spelade på topp och frågan är om det i år har skapats så många målchanser i en och samma match på IP.
– Vår tanke idag var att våra ytterbackar skulle vara mer offensiva än tidigare och mata in bollar. Och det var ju lyckat, säger BoIS tränare Agim Sopi.

BoIS började i ett högt tempo som sedan höll i sig nästan hela matchen. Efter ett par minuter var Oskar Sverrisson nära att göra 1-0 men Tvååkers bästa spelare för dagen, målvakten Joakim Dahlberg räddade vackert. Och det skulle han göra fler gånger.

BoIS fortsatte att spela bra fotboll och skapade en del skapliga chanser och efter en halvtimmes spel kom så 1-0 genom Rade Prica som slog in bollen på volley.

Lite senare fick han en gyllene chans att göra 2-0 efter en målvaktsretur men bollen smet just utanför.

Två minuter senare gjorde han dock inget misstag och det stod 2-0.
Tvååker då? Jo dom hade en bra chans då det stod 0-0 och en kontring i slutet av halvleken men i det första läget stod Måns Ekvall som en räddande ängel och den andra chansen slutade med ett skott över mål.

Andra halvlek inleddes med att Rade Prica var ytterst nära att göra 3-0 men Joakim Dahlberg räddade. Minuten senare tippade målvakten bollen över mål efter att Jonathan Levi testade skottlyckan.

Tio minuter senare hade Rade Prica ytterligare en riktigt bra chans och det samma skedde i minut 72, men båda gångerna var Joakim Dahlberg med på noterna.

I slutet av halvleken tappade BoIS lite tempo och Tvååker hade en boll i stolpen. Men det var dock inget snack om saken denna kväll. Spiken i kistan kom i minut 88 då Erik Pärsson gjorde 3-0 efter en vacker kontring.

Igor Krulj, tränare i Tvååker, har inte mycket att säga efter matchen.
– BoIS vinner rättvist. Vi räcker inte till och vi blir passiva. BoIS är spelskickliga och Rades boxspel gör att BoIS vinner rättvist, kommenterar han.

Agim Sopi njuter av segern.
– Eftersom Pivko (Filip Pivkovski), Rasmus Alm och Alexander Tkacz var skadade ville vi testa något nytt och det gick ju bra, säger han och ler.
– Det blev lite nervigt på slutet men sett över hela matchen så spelar vi disciplinerat. Killarna på kanterna tog sina löpningar och fick till inlägg.

Matchvinnare var utan tvekan Rade Prica som radade upp målchanser.
– Jag gjorde två mål men borde gjort minst två till. Men deras målvakt var duktig. Det viktigaste var dock att vi vann, säger Rade Prica som trivdes med att spela 4-4-2.
– Det var kul att spela med Erik Pärsson på topp. Jag tycker vi kompletterar varandra bra.

Rade Prica håller sig framme och rakar in 2-0.
Rade Prica håller sig framme och rakar in 2-0.
Foto: Ulf Bjarke, Foto261.se
Jonathan Levi hade en fri roll på mittfältet. Men närmare än ett skott som tippades över mål kom han inte idag. Foto: Ulf Bjarke, foto261.se
Jonathan Levi hade en fri roll på mittfältet. Men närmare än ett skott som tippades över mål kom han inte idag.
Foto: Ulf Bjarke, Foto261.se
Erik Pärsson gör 3-0 Foto: Ulf Bjarke, foto261.se
Erik Pärsson kämpade och slet tillsammans med Rade Prica i anfallet.
Foto: Ulf Bjarke, foto261.se
Thierry Zahui visade med sitt uppoffrande spel att han har en säker plats på BoIS mittfält. Foto: Ulf Bjarke, foto261.se
Thierry Zahui visade med sitt uppoffrande spel att han har en säker plats på BoIS mittfält.
Foto: Ulf Bjarke, foto261.se

Till arkivet