Sista regiontävlingen avgjord

Wilma Mårtensson, Meja Engdahl Petersson och Doruntina Goxhuli tog guldmedaljer vid årets sista regionstävling i rytmisk gymnastik. Foto: Privat
Wilma Mårtensson, Meja Engdahl Petersson och Doruntina Goxhuli tog guldmedaljer vid årets sista regiontävling i rytmisk gymnastik. Foto: Privat
Wilma Mårtensson, Meja Engdahl Petersson och Doruntina Goxhuli tog guldmedaljer vid årets sista regionstävling i rytmisk gymnastik. Foto: Privat
Wilma Mårtensson, Meja Engdahl Petersson och Doruntina Goxhuli tog guldmedaljer vid årets sista regiontävling i rytmisk gymnastik.
Foto: Privat

Sista regiontävlingen av tre möjliga i rytmisk gymnastik avgjordes i lördags i Halmstad Arena. En stor skara tävlande från Landskrona Kvinnliga GF var på plats. Det gällde att se till att hålla i sina redskap, eftersom det handlar om kval till Götalandsmästerskapet som arrangeras i Landskrona / Glumslöv senare i höst.

Miniorerna var först på tävlingsgolvet av dagens olika ålders kategorier. För Miranda Aarstad gick det mycket bra i både fristående och tunnband och hon kunde åka hem med en silvermedalj. Milena Kovalenko som verkligen är ett ämne för framtiden hamnade på en fin femteplats. Båda flickorna är nu kvalificerade till Miniorfinalen. Vann gjorde Melanie Christov, Nevis RGK.

Ungdomsgymnasterna var nästa i tur på tävlingsgolvet. Alma Månsson var den av LKGFs gymnaster som lyckades bäst. Bra körning i både rep och tunnband och silvermedaljen var hennes. Trea blev Tuva Henckel efter att också gjort fina insatser i rep o tunnband. Fyra Emma Jönsson som gjord ett kanonframträdande i tunnband, men hade lite trassel med repet. Astrid Kristensson Nilsson hamnade på en fin femteplats. Linnea Larsson blev nummer sju och var även hon nöjd, då hon förstod att hon hade en plats på Götalandsmästerskapen. Vann gjorde Hedvig Elg Appelros, Nevis RGK.

I juniorklassen vann Meja Engdahl Petersson efter att ha kört program med tunnband och boll. Dock inte riktigt på topp enligt egen utsago. Celine Vergara blev nummer åtta efter bra körning i boll och tunnband. Lucia Modéer Castro hamnade snäppet efter i resultat efter någon mindre miss i sitt framförande. Meja har nu klarat kval till Götalandsmästeskapet.

I seniorklassen segrade Doruntina Goxhuli före Wilma Mårtensson. Båda var lite missnöjda med sina körningar individuellt. Men har nu en vecka på sig att slipa formen inför nästa helgs tävlande i Göteborg. Det  6 – meter långa bandet spelade båda gymnasterna ett litet spratt. Båda gymnasterna är nu kvalificerade för Götalandsmästerskpen tillsammans med sin klubbkamrat Olivia Kristensson Nilsson.

Sedan var det dags för Duo, där Doruntina Goxhuli och Wilma Mårtensson visade en stigande formkurva med sitt tunnbandsprogram. Juniortruppen visade prov på sitt försvårade kägelprogram med ny fränare musik. Här har flickorna lite att arbeta med.

Tränare för dagen var Olivia Kristensson Nilsson, som just nu har en överbelastningsskada i en fotled och vilar från tävlandet under en period.

Till arkivet