BoIS tappade poäng i slutminuten

BoIS tränare Agim Sopi var mycket besviken efter dagens match mot Trollhättan. Desto mer nöjd var Jörgen Eriksson.
BoIS tränare Agim Sopi var mycket besviken efter dagens match mot Trollhättan. Desto mer nöjd var Jörgen Eriksson.
BoIS tränare Agim Sopi var mycket besviken efter dagens match mot Trollhättan. Desto mer nöjd var Jörgen Eriksson.
BoIS tränare Agim Sopi var mycket besviken efter dagens match mot Trollhättan. Desto mer nöjd var Jörgen Eriksson.
Uppdaterad 19.50

Det vill sig inte för BoIS. Varje gång de har chansen att ta in på topplagen så knyter sig spelet. På söndagen hette spöket FC Trollhättan. När Thierry Zahui dundrade in 2-1 till BoIS på en frispark från nästan 30 meter i den 83:e minuter trodde nog alla 1526 på Idrottsplatsen att segern var i hamn. Men icke. I den 90:e minuten styrde Josef Daoud in en frispark för gästerna och därmed tappade BoIS två viktiga poäng i jakten på en kvalplats.

Trots ett drömmål av Thierry Zahui i slutet av matchen så lyckades inte BoIS ta tre poäng mot FC Trollhättan. Poängtappet innebär att det kommer att bli mycket svårt för BoIS att nå kvalplatsen till spel i superettan nästa år.
– Det är samma visa varje gång vi har chansen. Det är precis som att det knyter sig för spelarna. Många har inte den rutin som krävs. Vi spelar helt enkelt inte det spel som vi kommit överens om, säger en besviken Agim Sopi efter matchen.

Det märktes på många av spelarna att matchen var oerhört viktig. Det var ängsligt och nervöst och många sprang och gömde sig istället för att göra sig spelbara. Emellanåt kom en och annan bra kombination men när den sista passningen skulle slås så gick det inte längre.

Det krävdes en rejäl tabbe i FC Trollhättans försvar att BoIS skulle göra mål.
Det var Rasmus Alm som var med på noterna och utnyttjade misstaget och kunde göra 1-0 i minut 38. Innan det hade Viktor Svensson missat öppet mål i samband med en hörna och även Trollhättan hade en jättechans med Amr Kaddoura kunde rädda.

Andra halvlek var bara fyra minuter gammal när Trollhättan var ytterst nära att kvittera men bollen rensades bort på mållinjen.
Kvitteringen skulle dock komma något senare. Det var Andreas Schmidt som slog en frispark som olyckligtvis träffade muren varefter bollen ändrade riktning och ställde Amr Kaddoura fullständigt.

Ett par minuter efter målet byttes Rade Prica in för att få mer tyngd i anfallet. Så mycket bättre blev det dock inte. De flesta var beredda på att matchen skulle sluta oavgjort när BoIS fick en frispark drygt 25 meter från mål. Thierry lade bollen på plats och sköt allt vad han kunde. Bollen for som en projektil i ribbans nederkant i målvaktens högra kryss, och in. Ett sådant frisparksmål har inte skådats sedan Pär Cederkvists tid.

Därefter skulle BoIS bara spela av matchen. Men i den sista ordinarie spelminuten fick Trollhättan en frispark på högerkanten. Bollen slogs in i straffområdet och Josef Daoud kunde springa sig fri och styra in kvitteringen. En riktig kalldusch. Luften gick ut BoIS som inte orkade resa sig en gång till och domare Fredrik Klitte kunde blåsa av matchen efter fyra övertidsminuter.

– Det känns för jäkligt. Vi pratade om i pausen att om de fick en fast situation så skulle vi ta tian (Josef Daoud) för han är oerhört giftig. Ändå låter vi han springa sig fri och peta in kvitteringen. Det är riktigt bittert, sa Rasmus Alm efter matchen.

Trollhättans tränare var klart nöjd med poängen.
– Den är oerhört viktig för oss som krigar i botten. Jag är framför allt stolt att killarna inte slutar spela efter BoIS frisparksmål i slutet av matchen, säger Jörgen Eriksson.

– Vårt spel fungerade inte. Vi hotade inte deras försvar och vi tog inte löpningarna utan boll. I andra skulle vi öka bolltempot och spelvändningarna men det blev inte mycket av det. Sedan får vi inte släppa in ett sådant mål på en fast situation. Alla spelare måste ta sitt ansvar på planen, säger Agim Sopi.

Om det finns något hopp kvar så står det till att Norrby besegrar Öster och att de tappar ytterligare någon poäng innan den sista omgången då BoIS möter just Öster på IP. Men en annan förutsättning är att BoIS-spelarna lämnar sina nerver hemma och vinner de fem återstående matcherna.

Jonathan Levi fick inte spelet att stämma. Foto: Ulf Bjarke, Foto261.se
Jonathan Levi fick inte spelet att stämma.
Foto: Ulf Bjarke, Foto261.se
Rasmus Alm fortsätter att göra mål. Besvikelsen efter matchen var dock mycket större än glädjen av att ha gjort mål. Foto: Ulf Bjarke, Foto261.se
Rasmus Alm fortsätter att göra mål. Besvikelsen efter matchen var dock mycket större än glädjen av att ha gjort mål.
Foto: Ulf Bjarke, Foto261.se
Rade Prica kom in i mitten av andra halvlek. Så mycket bättre blev det dock inte. Foto: Ulf Bjarke, Foto261.se
Rade Prica kom in i mitten av andra halvlek. Så mycket bättre blev det dock inte.
Foto: Ulf Bjarke, Foto261.se
Oskar Sverrisson är ett vapen på fasta situationer. Foto: Ulf Bjarke, Foto261.se
Oskar Sverrisson är ett vapen på fasta situationer.
Foto: Ulf Bjarke, Foto261.se
Thierry Zahui har lagt bollen tillrätta nästan 30 meter från Trollhättans mål... Foto: Ulf Bjarke, Foto261.se
Thierry Zahui har lagt bollen tillrätta nästan 30 meter från Trollhättans mål…
Foto: Ulf Bjarke, Foto261.se
...och några sekunder senare hyllas han av sina lagkamrater efter att han gjort ett av de vackraste målen på IP på flera år. Foto: Ulf Bjarke, Foto261.se
…och några sekunder senare hyllas han av sina lagkamrater efter att han gjort ett av de vackraste målen på IP på flera år.
Foto: Ulf Bjarke, Foto261.se
Agim Spoi skriker ut information. Idag hjälpte det dock föga. Foto: Ulf Bjarke, Foto261.se
Agim Sopi skriker ut information. Idag hjälpte det dock föga.
Foto: Ulf Bjarke, Foto261.se

Till arkivet