Annons

Klassiska siffror när BoIS vann

Det var muntert värre på Malmö Stadion när BoIS vann över Prespa Birlik med 6-2.

Det var muntert värre på Malmö Stadion när BoIS vann över Prespa Birlik med 6-2.

Det blev klassiska siffror på Malmö Stadion när BoIS mötte Prespa Birlik på måndagskvällen. De ”randiga” som var rödklädda för kvällen,  vann med 6-2 och Jonathan Levi svarade för tre av fullträffarna. BoIS tre övriga mål gjordes av Rasmus Alm, Erik Pärsson och Rade Prica. Noterbart är att matchens fyra sista mål, två av hemmalaget och två av BoIS kom i de sista åtta minuterna av matchen.

Annons
 

Med knappt tio minuter kvar av matchen gjorde Rade Prica sig redo för att spel. Ut gick Erik Pärsson som inlett målskyttet i andra halvleks femte minut. Förövrigt en riktig delikatess där Jonathan Levi öppnade upp hemmaförsvaret med en skiklig crosspassning till Rasmus Alm som läckert språngnickade fram till en helt fristående Erik Pärsson som kunde bredsida bollen i nät till 4-0. Rade Prica hade bara varit  på plan ett par sekunder när han med sin första bolltouch spelade fram Jonathan Levi som kunde fastställa sitt hattrick när han gjorde 5-0.
Rade Prica avslutade sen målskyttet när han på två minuters tilläggstid fastställde slutresultatet till 6-2. Förövrigt den enda på plan som var med senast detta klassiska resultat skrevs, även då målskytt.

Jonathan Levi hade inlett målskyttet i den 25 matchminuten då han på distans avlossat matchens första skott på mål. Två minuter senare var det dag igen. Presbas keeper Robin Armandi hamnar långt ut i plan men i en duell med Erik Pärsson hade han inte mycket att hämta. Bollen hamnar hos Rasmus Alm som kan rulla bollen i tomt mål. Hade domaren blåst för offside hade inte många av de 596 åskådarna på Malmö Stadion protesterat och då var hälften från Landskrona. Nu protesterade inte heller hemmalaget och Rasmus Alm kunde summera dagen som poängkung, trodde vi, med ett mål och tre målpass.
– Det blev bara två målpass, hävdade han som utgick med 20 minuter kvar att spela.
– Däremot fick jag tre sparkar på vaden, så det var väl lite av ett säkerhetsbyte, sa han och medgav att han skulle förvaltat Jonathan Levis stolpretur lite bättre i slutet av första halvlek.
– Den satt i gaveln.
Istället skulle han hitta Levi i 45 matchminuten med en passning och 3-0 gjordes ur snäv vinkel.

– Jag hade väl bara tre rätt idag, sa Jonathan Levi utan att låta allt för ledsen.
– Crossen och stolpträffen oräknad, fyllde Rasmus Alm i.

Jonathan Levi har gått från klarhet till klarhet under säsongen – inte dåligt av en spelare som ifjol, så här års, inte tog plats i Eskilsminne utan var utlånad till HIF Akademi. Det svänger fort i fotboll.
– Jag trivs otroligt bra i Landskrona, säger han som av förståeliga skäl har ögon på sig från klubbar högre upp i seriesammanhangen.
– Nu tar vi en match i taget. Naturligtvis hoppas jag att vi kan ta steget upp i Superettan. Men där är vi inte än men jag märker hur jag utvecklas och trivs här.

Tränare Agim Sopi var av naturliga skäl nöjd med resultatet.
– Överlag gör vi en bra match men jag kan inte hjälpa att jag retar mig på hur vi släpper vår 5-0 ledning och låter de göra två snabba mål. Vi skulle hjälpa Amr Kaddoura att hålla nollan, sen kan målskillnaden komma att behövas, funderade tränaren.

– När det var åtta matcher kvar sa jag att vi hade åtta finalmatcher kvar att spela och att vi skulle ta 24 poäng på dessa. Nu har vi sex matcher kvar och det är bara finaler allihopa.

BoIS jakt på Öster och Norby fortsätter med en ”final” mot FC Trollhättan hemma på IP på söndag.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser