Annons

Dans kring rörelse och lera

Cecilia Kraitiss, ordförande i den nystartade föreningen Landskrona Musik & Teater håller upp affischen som gör reklam för fredagens dansföreställning på Landskrona Teater.

Cecilia Kraitiss, ordförande i den nystartade föreningen Landskrona Musik & Teater håller upp affischen som gör reklam för fredagens dansföreställning på Landskrona Teater.

På fredag bjuds det på dans på Landskrona teater och vi kan redan nu utlova att det kommer att sticka ut.

Annons
 

Fredagen den 30 september gästar Ingrid ”Ingo” Rosborg, en av Sveriges mest intressanta koreografer och dansare, Landskrona. Hon framför två danssolon – ”the journey” och ”Clay Life After You” – och därefter inbjuder hon till ett samtal om dans.
– Det är en intressant och spännande föreställning, där publiken sitter på scenen för att komma nära dansare och dans, berättar Cecilia Kraitiss, ordförande i den nystartade föreningen Landskrona Musik & Teater, som är en del Riksteatern.

Dansföreställning med Ingrid Rosborg ingår i  “VASS – scenkonst som vågar”, ett flerårigt projekt där den ny teaterföreningen deltar och kommer att fortsätta att arrangera ett par föreställningar varje säsong.

Föreställningen ”the journey” är drömskt vacker och åskådliggör att allting är i konstant rörelse och att alla dessa rörelser är en sammanlänkad kedja. Från det ögonblick våra kroppar skapas börjar vi röra på oss – till och med när vi tror att vi är stilla, rör vi på oss: våra hjärtan slår, våra lungor expanderar.

Föreställningen ”Clay Life After You” är en del av en serie solodanser, där Ingrid Rosborg undersöker olika sätt att fånga upp minnet av rörelse. I detta intressanta solo ställer dansaren ut 30 kilo lera på scenen och interagerar mycket handfast med den – och så småningom byter dansare och lera roller. Leran blir till tre minnen, skulpturer, och dansaren blir iakttagare, tillsammans med publiken.

Cecilia Kraitiss hoppas att den nya föreningen kan bjuda Landskronapubliken på ett brett spektra av scenskonst under året och först ut en dansföreställning med solodansnummer av  Ingrid ”Ingo” Rosborg.
– Ett alldeles unikt tillfälle för Landskronapubliken, avslutar Cecilia Kraitiss.

Det hela äger rum fredagen den 30 september kl. 19:00 på Landskrona Teater.

Läs mer om kommande program och den nya teaterföreningen på: http://landskrona.riksteatern.se/

Ett smått unikt tillfälle att uppleva en dansföreställning bjuds det på fredag då publiken sitter med  upp på scenen för att få uppleva ”the journey”  och ”Clay Life After You”

Ett smått unikt tillfälle att uppleva en dansföreställning bjuds det på fredag då publiken sitter med upp på scenen för att ta del av  ”the journey” och ”Clay Life After You”.

 

 

 

 

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser