Annons

Färjor förbereds för eldrift

Under kommande år kommer två av HH Ferries färjor att  bli eldrivna, då blir det att ansluta kontakten till det uppladdningsbara batteriet. Foto: HH Ferries Group

Under kommande år kommer två av HH Ferries färjor att bli eldrivna. Då blir det att ansluta kontakten till det uppladdningsbara batteriet.
Foto: HH Ferries Group

Den observante läsaren av Landskrona Direkt noterade i måndags att M/V Aurora från Helsingborg anlände till Oresunds Drydocks AB. Anledningen till varvsbesöket är att Aurora är en av två HH Ferries som nu förbereds för eldrift.

Annons
 

De dieselelektriska färjorna Tycho Brahe och Aurora kommer att vara på varv i Landskrona under september och oktober för att förberedas för batterierna. Slutinstallation av batterier sker i maj och oktober 2017, skriver Öresundskraft i ett pressmeddelande, vilka kommer att förse färjorna med el under ladduppehållen på den svenska sidan av Öresund.

Att  HH Ferries beslutat att installera batterier till världens två största, emissionsfria elektriska färjor har uppmärksammats i facktidskrifter över hela världen.
– Jag är nu helt säker på att färjorna blir referenser för andra projekt, säger den administrativa direktören i HH Ferries, Henrik Rørbæk till nyhetstjänsten Rapidus.

Något man kan hoppas ger ytterligare framtida jobb till Oresunds Drydocks.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser