Annons

BoIS tog DM-titel

Agim Sopi

Agim Sopi

Förra året föll BoIS i DM-finalen mot Eskilsminne men i år gick det hela vägen. BoIS vann komfortabelt mot Lunds BK på Klostergårdens IP i Lund. BoIS båda mål gjordes i första halvlek av Admir Aganovic och Rade Prica.

Annons
 

Första målet kom efter cirka 15 minuter då en frispelad Admir Aganovic sköt bollen i mål. Något senare hade Thierry Zahui ett bra skott som dock gick tätt utanför. Hanson Boakai hade till och med en boll i nät men domaren blåste av för offside.
Efter 35 minuter hade Rade Prica ett friläge men hans avslut tog rakt på målvakten.

Han tog dock revansch ganska snabbt då han från långt håll fick på en kanonträff som skickade bollen rakt upp i nättaket.

Andra halvlek var lite mer avvaktande till en början. Efter hand lyfte dock Lund upp sitt spel men BoIS hade full kontroll på situationen och kunde spela av matchen.
– Vi har bra kontroll på hela matchen och vinner rättvist. Förutom ett par minuter så hade vi ett bra övertag praktiskt taget hela första halvlek, säger BoIS tränare Agim Sopi och frtsätter.
– När vi kommer ut i andra halvlek leder vi med 2-0 och ska spela av matchen och det gör vi. Vi visste att de skulle öka tempot vilket skulle ge oss kontringsläge. Och så blev också fallet men några mål blev det inte.

Agim Sopi är av naturliga skäl glad för titeln men erkänner att seriespelet har varit prioriterat.
– Gladast är jag att vi inte fick några skador. Nu är killarna lediga imorgon. Sedan tränar vi på fredag och lördag. Söndag vilar vi och på måndag vill jag se mina spelare gå in på plan i Malmö när vi ska möta Prespa Birlik med tusen procents inställning.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser