Annons

Oslipat med slipade komiker

Jesper Rönndahl av många ansedd som en av Sveriges mest älskade komiker, kommer till teatern i höst. Foto: Paul Lindqvist.

Jesper Rönndahl av många ansedd som en av Sveriges mest älskade komiker, kommer till teatern i höst. Foto: Paul Lindqvist.

Hösten bjuder på ett mångfacetterat program på Landskrona teater. Det blir allt från standup och jazz till opera och familjelördagar. Först ut några riktigt goda skratt.

Annons
 

Torsdagen den 22 september kl 20:00 drar StåUpp Landskrona med humorklubben Oslipat igång för hösten.
– Denna säsong mer slipat än oslipat, säger Håkan Persson kulturstödschef i Landskrona stad.
På scen den 22 september står komikerna Johannes Finnlaugsson, Ahmed Berhan och Clara Kristiansen.
– Johannes Finnlaugsson hörs i P3:s satirpogram Tankesmedjan och i sin egen podcast Palmemordspodden, och är vida ansedd som en av Sveriges vassaste komiker. Ahmed Berhan gör genomtänkt humor med en energi som väcker liv i hjärndöda och Clara Kristiansens skabrösa, självutlämnande framträdanden fått stor uppskattning på Malmöscenen.

Det blir mer oslipad humor av slipade aktörer i höst. Den 20 oktober intar Anna-Lena Brundin, Jan Sigurd och Erik Brengdahl scenen, och avslutar säsongen den 10 november gör ingen mindre än Jesper Rönndahl.
– Vi har försökt få Jesper Rönndahl sedan vi startade, säger Marcus Johansson, medarrangör av Oslipat på Landskrona teater.

Jesper Rönndahls publik blev i ett slag väldigt stor när han deltog i På Spåret tillsammans med Elisabet Höglund. För övrigt regerande mästare. Uppträder den 10 november gör även Tomas Högblom och Elin Almén.

Landskrona Musik & Teater
Det bjuds så mycket mer än stand-up på teatern i höst. Nybildade riksteaterföreningen Landskrona Musik & Teater bjuder in till flera roliga, spännande och gripande föreställningar under hösten. Den 30 september kommer dansaren Inger Rosborg till Landskrona teater med inte mindre än två dansföreställningar – The Journey & Clay Life After You. Andra föreställningar i urval är Svenska Amerika Linien med Mattias Enn och Carina E. Nilsson den 13 oktober och Främling, en bitsk och musikalisk föreställning som skildrar Bert Karlssons väg från dansbandskung till asylkung den 2 december.

Jazz, opera och stråkmusik
De återkommande jazzcaféerna fortsätter att leverera skön musik under hösten. Den 5 oktober intar Miriam Aïda teatercaféet med musik mättad av sol från Rio de Janeiro och influenser från reggae, jazz och pop och den 9 november står SwingAkuten på scen. Missa inte heller Almaz Yebio Twist n’ Shout den 6 december eller kabaretkonserten Jazz för skeppsbrutna den 13 november, med bland annat Jan Allan, Bernt Rosengren och Mads Vinding på scen.

Även den som gillar opera har mycket att se fram emot. Den 11 november gästar Malmö Opera Landskrona teater med skräckoperan Lucrezia Borgia, och livesändningarna från Metropolitan i New York fortsätter – Tristan & Isolde visas den 8 oktober, Don Giovanni den 22 oktober och den 10 december kan du ta in den spektakulära föreställningen L’amour de loin.
 
Kul för hela familjen
Vårens succé fortsätter! Välkommen till teaterns familjelördagar som arrangeras i anslutning till höstens familjeföreställningar. Här kan familjer pyssla, fika godaste pannkakorna och såklart se spännande, rolig, tramsig och alldeles underbar teater. Familjelördagen pågår i teatercaféet och följs sedan av en familjeföreställning i salongen.
 
8 oktober: Familjelördag kl. 12.00-14.00. Efterföljs av Men det var dom som började! med Passepartout Theatre med start kl. 14.00. Rekommenderas från 5 år.
5 november: Familjelördag 13.00-15.00. Efterföljs av Andreijs Längtan med Operaverkstan, Malmö Opera med start kl. 15.00.

Läs mer och se hela höstens program
på  http://www.landskrona.se/teater 

Biljetter säljs via www.tickster.com, på Landskrona museum eller i biljettluckan en timme innan föreställningen börjar.
– Välkommen till en händelserik höst på Landskrona teater, avslutar Håkan Persson.

En kommentar till "Oslipat med slipade komiker"

  1. Pingback: Landskrona Direkt | Ny teaterförening firade med Kickoff på Landskrona Teater

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser