Budstriden fortsätter

Frågan är om dagens uppgifter är början på en ny budstrid kring Haldex.
Det har inkommit  ännu ett nytt bud på Haldex.
Det har inkommit ännu ett nytt bud på Haldex.

I fredags skrev vi att ZF höjde sitt bud till 120 kronor per Haldex-aktie. En enig styrelse rekommenderar då också aktieägarna att acceptera budet. Samma dag kom även Knorr-Bremse med ett nytt bud på 125 kronor per aktie för Landskronaföretaget. Ett bud som styrelsen värderar lägre.

– ZF är klara med myndigheterna och har en tydlig deadline. Vi vet att pengarna kommer, säger Haldex tillförordnade ordförande Magnus Johansson till Dagens Industri och menar att det ligger i aktieägarnas intresse att det blir en hyggligt snabb affär.

Styrelsen för Haldex rekommenderar enhälligt aktieägarna i Haldex att inte acceptera Knorr-Bremses höjda erbjudande, skriver man i ett pressmeddelande på måndagen.

 

 

Till arkivet