Nytt bud i auktionen kring Haldex

Haldex anpassar verksamheten efter tillfälligt lägre efterfrågan
Tyska ZF har höjt sitt bud på Haldex.
Tyska ZF har höjt sitt bud på Haldex.

ZF höjer priset i sitt publika kontanterbjudande i Haldex till 120 kronor per aktie, meddelar det tyska bolaget i ett pressmeddelande på fredagseftermiddagen.

Som vi skrev igår har ZF fått alla nödvändiga godkännanden från konkurrensmyndigheter i alla relevanta marknader vilket medger ett snabbt slutförande av erbjudandet.
– Detta säkerställer en kort erbjudandeprocess samt transaktionssäkerhet för aktieägarna, vilket därigenom undanröjer osäkerhet för Haldex, dess verksamhet och dess kunder, skriver man vidare.

Villkoren i kontanterbjudandet förblir oförändrade och fordrar att ZF blir ägare till aktier i Haldex motsvarande mer än 50 procent av aktiekapitalet i Haldex efter utgången av acceptansperioden, som förlängts till den 3 oktober 2016.

– Vi har noga utvärderat situationen och beslutat höja vårt erbjudande till 120 kronor per aktie. Haldex och ZF är en perfekt strategisk, kommersiell och teknologisk matchning. Genom att acceptera ZFs erbjudande kan en längre period av osäkerhet för bolaget och dess anställda och kunder, vilket skulle kunna skada Haldex verksamhet och bolagets värde, undvikas, säger Dr. Stefan Sommer,VD för ZF.

Aktieägare som har accepterat erbjudandet under tidigare villkor kommer automatiskt att få ta del av det höjda erbjudandet om 120 kronor kontant per aktie utan vidare åtgärd meddelar ZF.

 

 

Till arkivet