Annons

Böcker nominerade för internationell utmärkelse

Ann Gomérs böcker är åter nominerade för en fin internationell utmärkelse. Foto: Selfie.

Ann Gomérs böcker är åter nominerade för en fin internationell utmärkelse. Foto: Selfie.

I skrivande stund är Ann Gomér på väg till tryckeriet för att hämta sin tjugonde bok, “Otto går på kalas”, heter den. Samtidigt kan hon glädja sig åt att ”Linus sjunger karaoke” med text av Landskronaförfattaren och illustrationer av Cecilia L E Höglund blivit nominerad till den internationella utmärkelsen  “Most outstanding books for young people with disabilities”.

Annons
 

– Även boken “Boel får en boll” som Helena Davidsson Neppelberg skrivit och illustrerat och som jag satt tecken till och gett ut i en ny upplaga för personer som behöver tecken är nominerad.

Det gör att två böcker från det lilla förlaget Landskrona Vision AB är nominerade i år.
Utmärkelsen delas ut vartannat år och för två år sedan vann Ann Gomérs och Cecilia L E Höglund bok “Moa åker på läger”.

Frågan är nu om bedriften kan upprepas.
– Vi får se! Någon gång i vinter är juryn färdiga med sitt arbete, säger en glad och stolt Ann Gomér.

De titlar som väljs ut av en jury i Toronto kommer att presenteras i en särskild katalog som därefter sprids av IBBY- en  ideell förening som stödjer spridning av god barn- och ungdomslitteratur i världen, och arbetar för att barn över hela världen ska få tillgång till böcker, berättelser och bilder. Därtill exponeras böckerna under bokmässan i italienska Bologna.

Bråda dagar för författaren från Landskrona, Ann Gomér. I veckan föreläste hon för en fullsatt hörsal på biblioteket,nomineringar och boksläpp följs av bokmässan i Göteborg.

Bråda dagar för författaren från Landskrona, Ann Gomér. I veckan föreläste hon för en fullsatt hörsal på biblioteket, nomineringar och boksläpp följs av bokmässan i Göteborg.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser