Annons

Kritikerhyllad artist intar teatern

Genom åren har Emil Jensens album, föreställningar och samhällsengagemang renderat en mängd priser och utmärkelser – som Hoola Bandoola-priset, Gustaf Frödings lyrikpris, en rad miljöpriser för sin Cykelturné, och även en nominering till Martin Luther King-priset och just nu är han Artist in Residence på Vara konserthus där turnén inleds den 9 november. Den 25 mars kommer Emilj Jensen till Landskrona. Foto: Amanda Lindholm

Genom åren har Emil Jensens album, föreställningar och samhällsengagemang renderat en mängd priser och utmärkelser – som Hoola Bandoola-priset, Gustaf Frödings lyrikpris, en rad miljöpriser för sin Cykelturné, och även en nominering till Martin Luther King-priset och just nu är han Artist in Residence på Vara konserthus där turnén inleds den 9 november. Den 25 mars kommer Emilj Jensen till Landskrona. Foto: Amanda Lindholm

Emil Jensen är högaktuell i höst och till våren kommer han till Landskrona teater. Ett nytt album ”Två naturliga armar” släpps i slutet av oktober men redan idag släpptes singeln ”Kolla på film”, en duett med Iiris Viljanen. Den 9 november inleds Emil Jensen stora turné, “Flyktpotatis” med 53 föreställningar som den 25 mars når Landskrona teater.

Annons
 

Skåningen Emil Jensen har hyllats av kritiker och kommit att bli något av en publikfavorit .
Hans sommarprat i Sveriges Radio 2016 är ett av årets mest bejublade program. Emil Jensens liveframträdanden har ofta beskrivits som just sommarprat på scen – där han varvar sin musik med personliga mellansnack, allvar och humor, lyrik och satir.

Den 28 oktober släpper Emil nytt album med titeln ”Två naturliga armar” och ger sig ut på en omfattande turné genom hela Sverige med sin nya föreställning ”Flyktpotatis”. Turnén, som är ett samarbete mellan United Stage och Riksteatern innefattar 53 spelningar.
– En diger turnélista och ett förhandsintresse som saknar motstycke, skriver United Stage i ett pressmeddelande.

Dålig potatisskörd har genom historien fått människor att fly och bryta ny mark. När jag var liten trodde jag att klyftpotatis hette flyktpotatis. Att vrida på det ordet har varit som en trampolin in i texterna. Verklighetsflykt, flyktbeteenden, nostalgi, dagdrömmeri, flykt till och från ohållbara relationer, flykt mellan nationer – alla sorters flykter, små och stora, kommer löpa som en rosa tråd genom låtar och monologer, berättar Emil Jensen om arbetet med föreställningen.

Idag släpps singeln ”Kolla på film”, en duett med Iiris Viljanen. Ett smakprov från nya skivan som kan vara pophistoriens första möte mellan finlandssvenska och skånska.

Iiris Viljanen kommer dessutom att vara gäst och support under höstens turné. Hon var tidigare med i bandet Vasas flora & fauna och har senaste året släppt den uppmärksammade låten ”Årstavikens strand” som finns med i hennes kommande soloalbum.

– Första gången jag hörde Iiris blev jag helt tagen. Som när du tänker ”äntligen” utan att du fattat att du väntat på något. Så var det, och är fortfarande varje gång jag hör henne, säger Emil Jensen om samarbetet.

Emil Jensens fans i Landskrona kan nu utbrista i ett ”Äntligen” för den 25 mars är väntan över.

Mer Emil Jensen

Den 25 mars stannar Emil Jensens turnébuss till i Landskrona. Foto:  Klara G.

Den 25 mars stannar Emil Jensens turnébuss till i Landskrona. Foto: Klara G.

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser