Annons

BoIS Akademi först i landet med E-sport på schemat

E-sport i kombination med idrott, kost/hälsa samt värdegrundsarbete med fokus på samarbete, där är den senaste kursplanen på nya BoIS akademi.

E-sport i kombination med idrott, kost/hälsa samt värdegrundsarbete med fokus på samarbete  är den senaste kursplanen på BoIS Akademi.

BoIS Akademi inleder samarbete med E-sportslaget Ninjas in Pyjamas och Area Academy för att erbjuda E-sport som specialidrott för skolans elever i årskurs 4-9. BoIS Akademi blir därmed landets första grundskola som har E-sport på schemat, uppger skolans vd Pernilla Anderberg.

Annons
 

– Vi tog kontakt med en av världens främsta E-sportare Emil ”Heaton” Christensen för att diskutera om han och hans lag ”Ninja in Pyjamas” var intresserade av ett samarbete. Vi hade då fått upp ögonen för E-sport och insett att detta är en sport som ställer krav på god fysik, regelbundet idrottande och god samarbetsförmåga. Vi fann direkt en grund för samarbete, säger Pernilla Anderberg och konstaterar att uppmärksamheten runt E-sport som fysiskt utmanande kommer att bli tydlig när vi får se Emil Christensen som atlet i Sveriges Televisions program Mästarnas Mästare.

– Vi utvecklar just nu E-sport som valbar kurs och som inriktning vid gymnasieskolor runt om i landet och blev glada när BoIS Akademi som grundskola med idrottsprofil visade intresse för samarbete. Det visar att det är en modern idrottsakademi som kommit långt i sin syn på E-sport som en sport, säger Emil Christensen.
– Vi kommer givetvis att ta hänsyn till att det är yngre elever vi utbildar och därför välja spel och moment som passar denna målgrupp, poängterar han.

–  Vi lyfter spelandet till att utbilda eleverna i idrott/hälsa, värdegrundsfrågor och strategiskt tänkande, kring samarbete, gemenskap, ledarskap och etik/moral parallellt med mycket idrott. Det handlar definitivt inte om att sitta och bara spela på skoltid. Dessutom finns det flertal studier som visar att elever som spelar onlinespel har bättre betyg i skolan, säger Tommy ”Potti” Ingemarsson, vd för Area Academy som utvecklar utbildningskonceptet.

Kursplanen innefattar E-sport, idrott, kost/hälsa samt värdegrundsarbete med fokus på samarbete. I samarbete med BoIS Akademi utformas och kvalitetssäkras kursplanen ur ett pedagogiskt perspektiv.
– Vi har insett att E-sport, liksom andra sporter, bidrar till laganda och gemenskap, strategiskt tänk, motivation och inte minst att det ställer krav på en god fysik och regelbundet idrottande. Forskning visar gång på gång att fysisk aktivitet bidrar till ökad inlärningsförmåga, och kan vi få elever att röra på sig och dessutom hitta motivation genom E-sport är vi övertygade om att vi kan fånga många elever som får bättre förutsättningar att utvecklas långt i vår idrottsakademi, avslutar Pernilla Anderberg.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser