Mats klarade utmaningen Alpe d`huez

Till vänster kämpar sig Mats Andersen upp för Alpe d`huez och väl uppe till höger iklädde han sig i en BoIS-tröja. – Jag var uppe på toppen och det är där BoIS hör hemma, säger den tappre cyklisten med ett skratt.
Till vänster kämpar sig Mats Andersen upp för Alpe d`huez och väl uppe till höger iklädde han sig i en BoIS-tröja. – Jag var uppe på toppen och det är där BoIS hör hemma, säger den tappre cyklisten med ett skratt.
Till vänster kämpar sig Mats Andersen upp för Alpe d`huez och väl uppe till höger iklädde han sig i en BoIS-tröja. – Jag var uppe på toppen och det är där BoIS hör hemma, säger den tappre cyklisten med ett skratt.
Till vänster kämpar sig Mats Andersen upp för Alpe d`huez och väl uppe till höger iklädde han sig i en BoIS-tröja.
– Jag var uppe på toppen och det är där BoIS hör hemma, säger den tappre cyklisten med ett skratt.

I fredags skrev vi om Mats Andersen och hans utmaning att cykla upp för den klassiska bergstoppen Alpe d`huez i de franska alperna. Sedan i söndagskväll är han hemma igen och meddelar idag att allt gick som en dans även om det tog lite längre tid än beräknat.

Det var 33 grader varmt i de franska alperna i lördags när Landskronafödde Solnabon Mats Andersen skulle trampa upp för det värsta berget på cykeltävlingen Tour de France.
– Jag väntade därför till kvällen innan jag gav mig iväg. Det tog mig en timme och 55 minuter att komma upp. Men jag cyklade hela vägen, säger han till Landskrona Direkt.
– Det tog dock bara 20 minuter att cykla ner. Jag var uppe i 83 kilometer i timmen. Frugan körde bil ner och det tog tio minuter längre tid, skrattar Mats Andersen.

Tiden det tog att cykla upp innebär att han kommer att sätta in 5 750 kronor till Cancerfonden. Det grämer han dock inget. Men firande med pizza och vin, som först var tänkt, blev det inte.
– Nej, jag kunde inte äta. Därför firade jag med champagne och öl. Mest champagne, säger han och ler.

Svaret på frågan om hur jobbigt det var överraskar.
– Det var faktiskt inte så farligt. Jag kunde dock inte stå upp och trampa. Det fick bli sittandes. Men det kändes ok. Lite ont i ryggen har jag dock.

Nu tänker Mats Andersen ladda om batterierna inför nästa utmaning som med största sannolikhet även den kommer att ske på cykelsadeln.
– Jag träffade en kille från England i helgen och han hade cyklat upp för fem bergstoppar på en dag. Det kanske är att ta i, men fler än en hade varit kul.

Vill du hjälpa Mats att nå hans mål att samla ihop 10 000 kronor till Cancerfonden så kan du ge ditt bidrag här.

Läs även: Mot toppen för cancerforskning

Till arkivet