Annons
Torsdagen den 20:e januari
2.8°C 12.7m/s
Dagens namn: Fabian, Sebastian

Kulturarvsdagen om Tidens rörelser

Stora som små bjuds på stadsvandringar i Landskrona i samband med Kulturarvsdagen.

Stora som små bjuds på stadsvandringar i Landskrona i samband med Kulturarvsdagen.

Till helgen är det dags för Kulturarvsdagen 2016 som i år har temat Tidens rörelser.  Samhällen, föreningar och andra grupper har i alla tider haft en viktig roll i att tillvarata och utveckla kulturarv och kulturmiljöer.

Annons
 

Kulturarvsdagen är en del av Europarådets och Europeiska kommissionens gemensamma program European Heritage Days och är det mest firade gemensamma kulturevenemang som delas av Europas medborgare. I år firas Kulturarvsdagen i Sverige den 11 september men förstartar redan den 10 september med Lilla Kulturarvsdagen som har aktiviteter som särskilt vänder sig till barn och ungdomar. I Landskrona anordnar museet stadsvandringar enligt nedan:

Lilla Kulturarvsdagen 10/9 – stadsvandring för barn och unga

Låt oss följa i fotspåren efter de som satte stenen i rullning i vår stad. En rörelse framåt i tiden för det sociala engagemanget i Landskrona. Hur var livet för de som hade de allra svårast och hur blev det som det blev? Hur skulle mitt liv vara om jag levt då, vilken plats på stegen skulle vara min? Vi ger oss ut i Landskrona och tittar närmare på spåren efter den där tunga stenen som bar med sig så mycket gott. Följ med du också!

Samling vid Landskrona museum kl. 14.00. Guide Åsa Lidén. Gratis. Vandringen tar cirka 1,5 timme.

Kulturarvsdagen 11/9 – stadsvandring

Folk i rörelse. Folkets rörelser. Följ med på en promenad till platser i Landskrona där människor gått samman för att skapa något nytt, engagerat sig för en förändring, mot en förändring eller bara för att mötas i gemensamma intressen.

Samling vid Landskrona museum kl.14.00. Guide Sven-Erik Thosteman. Gratis. Vandringen tar cirka 1,5 timme.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser