Tredje uppköpserbjudandet på Haldex

Haldex anpassar verksamheten efter tillfälligt lägre efterfrågan

 

Haldex meddelar idag att man mottagit ett uppköpserbjudande.
Haldex meddelar idag att man mottagit ännu ett uppköpserbjudande.

Haldex informerar idag på morgonen att man fått ett nytt erbjudande på bolagets aktier.
Denna gång är det Knorr-Bremse som lägger ett bud på Haldex om 110 kronor kontant per aktie.

Knorr-Bremse AG har idag offentliggjort ett offentligt uppköpserbjudande om förvärv av samtliga aktier i Haldex. Knorr-Bremse erbjuder 110 kronor per Haldex-aktie, vilket är 10 procent högre än ZF Friedrichshafen AG:s erbjudande om 100 kronor per Haldex-aktie för ett par veckor sedan.
Tidigare i somras erbjöd tyska SAF-Holland 94,42 kronor per aktie, ett erbjudande som sedan drogs tillbaka.

Knorr-Bremse är ett av de ledande bromsteknikföretagen i världen och globalt erkänd som en kompetent bromssystemsleverantör på marknaderna för nyttofordon och rälsbundna fordon.

Detta utgör det tredje offentliga uppköpserbjudandet avseende Haldex som har offentliggjorts sedan den 14 juli 2016. Styrelsen för Haldex anser att detta är ett tydligt bevis på bolagets starka position och framgångsrika strategi, skriver man i ett pressmeddelande.

Styrelsen för Haldex kommer nu att utvärdera erbjudandet och offentliggöra sin uppfattning med anledning av detta i enlighet med gällande regelverk och i god tid för att ge aktieägarna vägledning avseende utestående uppköpserbjudanden på Haldex.

 

Till arkivet