Annons

Max vill till Landskrona

Max vill ta sitt nya restaurangkoncept till Landskrona.

Max vill ta sitt nya restaurangkoncept till Landskrona.

Hamburgerkedjan Max, expanderar starkt och har nyligen tagit fram ett nytt koncept i samarbete arkitektfirman Wingårdhs.  När man i våras öppnade i Umeå så var det med en ombonad känsla i den nya restaurangen. Matrial i trä och läder som annars förknippas med mer exklusiva miljöer, mötte kunderna. Nu vill Max lansera en liknande restaurang i Landskrona.
 – Vi vill gärna till Landskrona, säger Tony Jakobsson bygg- och fastighetschef för Max Hamburgerrestauranger.

Annons
 

Det är den världsberömde svenske arkitekten Gert Wingårdh, som förövrigt i SVT-programmet Husdrömmar var lyrisk över ett renoveringsobjekt i Borstahusen, som tillsammans med Max Hamburgerrestauranger tagit fram en helt ny restaurang och ett nytt koncept där ledorden är kvalitet och miljö.
– Vi har länge haft ambitionen att bli världens bästa hamburgerkedja. Det måste återspeglas i utseendet på restaurangerna och även i hur gästerna upplever flödet. Det ska vara enkelt, smidigt och lättförståeligt, sa Richard Bergfors vd på Max i samband med att det nya konceptet lanserades.

Bygg- och fastighetschefen berättar lyriskt om recensioner man fått från andra tidningar efter att restaurangerna i Umeå samt i Karlstad öppnat och sjösatt den nya idén.
– Vi har riktat våra blickar mot Landskrona under en tid nu, säger Tony Jakobsson och menar att det är ett specifikt område man tittar på och även om han inte kan Landskrona på sina fem fingrar erfar vi att det rör sig om stadens södra infart.
– Från det att vi har fått bygglov tar det sedan ett halvår innan restaurangen kan öppna.

– Vi vill hela tiden förenkla för kunden. Bland annat ska man kunna förbeställa med mobilen. Vi har även expresskassor inne i de nya restaurangerna, berättar Tony Jakobsson.

Just nu pågår alltså diskussioner om en etablering av Max i Landskrona. Bland annat kan det nya handelsområdet där Jysk, Elgiganten, Kökscentrum, Rusta och Subway ska öppna, bli aktuellt. Ett annat alternativ kan bli rakt över Österleden i närheten av Biltema och ett tredje skulle kunna vara på Företagsparken Kronan.

Vid veckans möte i stadsbyggnadsnämnden uppdrogs rent av åt förvaltningen att göra en detaljplaneändring för att möjliggöra för en snabbmatskedja att öppna i det förstnämnda läget.
Jag har i veckan fått höra om Max intresse men det är inte dom som ska till Bromsregulatorn, säger planchef Johan Nilsson och skrattar.
– Det är inte en hamburgerkedja, men mer kan jag inte säga. Du får ta det med fastighetsutvecklaren.

Det är inte enbart i Norra Borstahusen det byggs och planeras, det är även hårt tryck på marken  i södra delarna av stan.
– Biltema har fungerat som ett dragplåster, säger Johan Nilsson och berättar att två andra aktörer nyligen kontaktat kommunen och förhört sig om vad som är på gång i området. Det skissas just nu rent av på ytterligare ett handelshus för volymhandel i området.
– Det skulle i sådana fall bli på 11 000 kvadratmeter, säger Johan Nilsson och ritar upp ett L-format hus på blocket framför sig och förklarar att det i sådana fall kommer att hamna strax norr om Coop i riktning mot järnvägsstationen.
– Här vill vi också se en ny väg upp till stationen och det handelsområdet som finns där. Vi vill också få till en attraktiv busstrafik i området och ge Örjaborna en hållplats.

Än saknas en del volymhandel i Landskrona.
– En möbelaffär saknas,  så varför inte Mio Möbler. Sen tror jag också att en affär typ Lager 157 passat bra in i utbudet, avslutar Johan Nilsson.

Inredningen i Max nya restauranger.

Inredningen i Max nya restauranger.

Expresskassor är ett sätt att underlätta för kunden.

Expresskassor är ett sätt att underlätta för kunden.

En kommentar till "Max vill till Landskrona"

  1. Pingback: Landskrona Direkt | Max etablerar sig på Kronan

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser