Annons

Kreativt centrum skapas i Bäckviken

Ninna-atelje-ven

Ninna Mandin i sin ateljé på Ven.

I somras startade Ninna Mandin en silverbutik i Bäckviken på Ven. Under hösten utvecklas verksamheten ytterligare då Creativum Hven slår upp portarna.

Annons
 

– Creativum Hven är en plats för kurser och workshops kring kreativitet, konst och konsthantverk. Vi kommer bland annat satsa på akvarellkurser och kurser i silversmide och smyckedesign. Vi arbetar också med utbildning för personal inom grundskolan som vill ha fortbildning kring ämnet bild och med aktiviteter för grupper, kollegor och kompisgäng som under en dag eller kväll vill göra något kreativt tillsammans, säger Ninna Mandin.

Ninna Mandin är utbildad silversmed, konstnär och bildlärare och har varit representerad i en mängd butiker och utställningar runt om i Sverige de senaste decennierna. Parallellt med verksamheten på Ven driver hon också Amanda Konsthantverk i Hjo tillsammans med två andra konsthantverkare. 

Under flera år har hon tillsammans med sin venbördige make Kristian letat efter ett hus på ön för att bygga upp ett kreativt centrum.
– Under vintern föll de sista pusselbitarna på plats i och med att vi fick möjlighet att förvärva en fastighet som passar våra syften perfekt. I huset finns en stor ateljé med utsikt över Öresund och eftersom Bäckviken är den plats som alla passerar minst två gånger under sina besök på Ven kan läget för en silverbutik inte vara bättre.

Creativum Hven har öppet för bokningar året om och redan till helgen 3 – 4 september går den första akvarellkursen av stapeln.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser