Jättefest i Asmundtorp

I helgen firas Asmundtorpsdagen ocg byns skördegille. Det senare äger som vanligt rum på Hembygdsgården där man bland mycket anat kommer att kunna titta på veteranbilar samt Asmundtorps gamla brandbil.
I helgen firas Asmundtorpsdagen ocg byns skördegille. Det senare äger som vanligt rum på Hembygdsgården där man bland mycket anat kommer att kunna titta på veteranbilar samt Asmundtorps gamla brandbil.
I helgen firas Asmundtorpsdagen ocg byns skördegille. Det senare äger som vanligt rum på Hembygdsgården där man bland mycket anat kommer att kunna titta på veteranbilar samt Asmundtorps gamla brandbil.
I helgen firas Asmundtorpsdagen och byns skördegille. Det senare äger som vanligt rum på Hembygdsgården där man bland mycket annat kommer att kunna titta på veteranbilar och traktorer samt Asmundtorps gamla brandbil.

Imorgon, lördag mellan klockan 12 och 17 arrangeras Asmundtorpsdagen och skördegillet i byn. Det är den största festen någonsin i Asmundtorp. Alla föreningar, Svenska kyrkan (Häljarps församling), SP Chark, ICA Nära Asmundtorp, Skånemöllan och Hemmakväll står bakom festligheterna i ett unikt samarbete.

Runt om i byn finns aktiviteter, utställare och hantverkare, mat- och kaffeservering, musik.

Vid församlingshemmet kommer det att finnas enklare matmarknad och inne på församlingshemmet kommer det att finnas ett antal utställare som visar upp sina hantverk. Kyrkan kommer att vara öppen för visning och avkopplande orgelmusik. Och naturligtvis hålls Hembygdsgården öppen med traditionellt skördegille.

På Asmundtorps Byalags hemsida kan du läsa mer om vad som finns att göra.

Till arkivet