Annons

Många kvalitetsrop på auktion

Det är mycket hög kvalitet på flera av objekten på tisdagens onlineauktion. Bland annat kommer två fåtöljer av Bruno Matsson att ropas ut. Dessutom kommer konst av Bengt Lindström att gå under klubban.

Det är mycket hög kvalitet på flera av objekten på tisdagens onlineauktion. Bland annat kommer två fåtöljer av Bruno Mathsson att ropas ut. Dessutom kommer konst av Bengt Lindström att gå under klubban.

På tisdagens onlineaktion som arrangeras av Skånes Auktionsverk finns en hel del objekt av hög kvalitet. Det som sticker ut mest är smycken och modern konst.

Annons
 

Beträffande smycken så är en 18K guld ring besatt med en oval fasetterad blåviolett tanzanit, som enligt uppgift är på 7,51 carat ett av de mer spektakulära ropen.
– Det är en mycket fin ring. Den är även flankerad av 20 prinsesslipade diamanter, säger Anna Rodman, VD för Skånes Auktionsverk.

Höga bud lär det även bli en del av konsten. Bland annat ropas verk av Bengt Lindström ut.
– Förutom en oljemålning på duk och en på papper så kommer även ett flertal litografier att gå under klubban. Jag vill även framhålla en oljemålning på duk av Claude Vernard som är mycket fin.

Anna Rodmans personliga favorit dock en oblatask i silver.
– Det som gör denna ask speciell är att den är från slutet av 1600-talet och dessutom i perfekt skick, säger Anna Rodman och berättar vidare.
– Så fin är den att vår värderingsman först trodde att det var en stilkopia gjord på 1900-talet. Men efter en noggrann undersökning så visade det sig att det var en äkta barock-ask.

För det lokala inslaget denna auktion står tre tavlor.
– Det är en tavla av Martin Emond och två av hans äldre bror Fabian Emond, avslutar Anna Rodman.

Visning äger rum idag, måndag klockan 13-19. Onlineauktionen startar klockan 18.00 imorgon, tisdag.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser