Annons

Göran Andersson: Vi arrangerar inte fler konserter på Citadellet

Få platser är vackrare att arrangera en konsert på än Landskrona Citadell. Men i år har publiken svikit och den senaste årens arrangör har tröttnat.

Få platser är vackrare att arrangera en konsert på än Landskrona Citadell. Men i år har publiken svikit och den senaste årens arrangör har tröttnat.

Det lär inte bli fler konserter på Citadellet som arrangeras av Hotel Öresund. Förra året ställdes en spelning med Ulf Lundell in och i år har man gått back på konserterna med Niklas Strömstedt och Jill Johnson samt Hasse Andersson och Lotta Engberg. Spiken i kistan kom nu. På lördag var tanken att Uno Svenningsson, Tommy Nilsson och Patrik Isaksson skulle uppträda men intresset har varit iskallt. Endast 78 personer har bokat biljetter och därför har konserten ställts in.

Annons
 

Göran Andersson äger Thanda AB vilka i sin tur äger Hotel Öresund.
– Vi förlorade 250 000 kronor på den inställda Lundellkonserten och i år har vi gått cirka 500 000 kronor back, säger Göran Andersson.

Vad det svala intresset beror på vet inte Göran Andersson.
– Ärligt talat så har jag ingen aning. Men det kan vara att konkurrensen varit för hård. Festivaler av allehanda slag har avlöst varandra och det kan ju vara så att folket har blivit mätta.

I ett sista desperat försök att få till helgens spelning flyttades allt in på borggården.
– Den skulle ju först vara ute på gröningen utanför men när vi märkte att det var svårt att sälja biljetter så bestämde vi oss för att flytta in till borggården. Dels för att det skulle blivit mysigare men även för att dra ner på kostnaderna med mindre scen.

Att det dåliga intresset skulle bero på höga biljettpriser tror inte Göran Andersson.
– Helgens konsert kostade 370 kronor. Det är ett helt ok pris. Jag vill också säga att alla som köpt biljetter får pengarna tillbaka, säger Göran Andersson som nu gett upp.
– Det blir inga fler större arrangemang från vår sida. Ska det bli något stort på Citadellet så får någon annan gå in, avslutar han.

Sommaren 2010 kom nära nog 7000 åskådare när Lars Winnerbäck sommarturné nådde Citadellet. En minifestival med två scener och ytterligare fyra artister gav en minnesvärd konsert.

Sommaren 2010 kom nära nog 7000 åskådare när Lars Winnerbäcks sommarturné nådde Citadellet. En minifestival med två scener och ytterligare fyra artister gav en minnesvärd konsert.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser