Forskare på turné

agnon3_bird
Anders Hedenströms studie av en fågel i en vindtunnel vid Centre for Animal Movement Research vid Naturvetenskapliga fakulteten på Lunds universitet går att skåda på fotoutställningen AgNO3 på museet. I höst kan man ta del av än mer forskning på stadsbiblioteket när forskare från Lunds universitet kommer på turné.

Många besökare vid den nu pågående Landskrona Foto Festival har stannat upp och fascinerats av professorn vid evolutionär ekologi vid Naturvetenskapliga fakulteten på Lunds universitet,  Anders Hedenström, arbete att fotografera fåglar och en fladdermus i en vindtunnel. Bilden ovan ingår i den mycket speciella fotoutställningen AgNO3 – Histories of Science and Photography in Sweden.  Utställningen som med bildens hjälp tar besökaren med in i forskarens rum. I höst kan man på stadsbiblioteket få ytterligare inblick i forskarnas värld.

Landskrona stadsbibliotek får i höst vid sex tillfällen besök av lika många forskare från Lunds universitet som kommer att ge smakprov på aktuell forskning. 

Höstens föreläsningar anordnas i samarbete med Allvar Gullstrandgymnasiet och rör allt från den nya klimatpolitik, synen på mat och hälsa till förbjudna förbindelser. Och hur långt är egentligen ett ögonblick?

Följande tider, observera att det är dagtid som gäller,  och forskare gästar Landskrona och bjuder på föredrag om sina arbeten.

Torsdagen den 8 september kl. 13:00
Lina Nikoleris – Preventivmedel och läkemedel – vem medicinerar fisken?

Onsdagen den 21 september kl. 13:00
Roger Hildingsson – Den nya klimatpolitiken

Torsdagen den 6 oktober kl. 13:00
Einar Everitt – Är virus organismer och levande, eller…?

Torsdagen den 20 oktober kl. 13:00
Bonnie Clementsson – Förbjudna förbindelser. Om incestförbud i historiskt perspektiv

Tisdagen den 8 november kl. 13:00
Staffan Lindeberg – Tro och vetande om mat och hälsa

Tisdagen den 22 november kl. 10:30
Katarzyna Bobrowicz – The length of a moment: how quick are ravens?

Till arkivet