Annons

Snart klart för restaurang i stadshuset

Restaurangen i stadshuset.

Restaurangen i stadshuset.

Just nu renoveras det i lokalerna i stadshuset som tidigare inhyst restaurangverksamhet. Målet är att allt ska vara klart i oktober och att Landskrona stad då ska hitta någon entreprenör som driver verksamhet där. Erikstorp, som drev restaurang där under några månader i vintras är intresserade. Men några avtalsförslag är inte framtagna ännu.

Annons
 

Efter många om och men verkar det nu som att det ska kunna drivas restaurang på bottenvåningen i stadshuset i Landskrona.
– Just nu bygger vi brandcellsväggar och sedan måste vi även se över ventilationen. Vår förhoppning är att allt är klart i oktober, säger Claes Åsbrink, fastighetsansvarig på kommunens teknik- och serviceförvaltning.

Under ett par månader i vintras drev ägarna av Erikstorps Kungsgård restaurang i de aktuella lokalerna och de ställer sig inte avvisande till att åter öppna upp i stadshuset.
– Det händer väldigt mycket i de kvarteren nu, inte minst på Jönsaplan. Så det är väl där man ska vara, säger Jonas Westerberg på Erikstorp.

Någon konkret förfrågan har krögaren dock inte fått.
– Nej och det är långt ifrån säkert att vi kommer att satsa där. I vintras var vi där på grund av att vårt kök på Erikstorp renoverades. Ska vi tillbaka till stadshuset så krävs det att vi anställer fler och satsar på lång sikt. Och eftersom jag redan har fullt upp så får jag ta en funderare om och när en förfrågan kommer.

Claes Åsbrink bekräftar att samtal har ägt rum med Erikstorp.
– Det var när vi talade om Erikstorp och campingen och då nämnde vi stadshuset också. Men det var bara ett generellt snack. Det kommer inte att bli vi som engagerar en ny krögare när det blir aktuell. Det kommer att skötas från de näringslivsansvariga i stadshuset, säger Claes Åsbrink.

Landskrona Direkt har försökt nå kommunens tillväxt- och näringslivschef Anna Classon utan att lyckas. Klart är dock att det inte kommer att behövas någon upphandling.
– Eftersom det rör sig om en uthyrning av en lokal så behöver det inte upphandlas, säger Glenn Ekvall, en av kommunens upphandlare.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser