Annons

Syngenta varslar 50

I över 150 år har sockerbetor odlats i Sverige och sedan 1907 har det funnit sockerbetsförädling i Landskrona. I dag är Syngentas anläggning i Landskrona ett globalt center för forskning och utveckling av nya sockerbetssorter. Foto; Syngenta

I över 150 år har sockerbetor odlats i Sverige och sedan 1907 har det funnit sockerbetsförädling i Landskrona. I dag är Syngentas anläggning i Landskrona ett globalt center för forskning och utveckling av nya sockerbetssorter. Foto; Syngenta

Idag på förmiddagen fick Syngentas anställda i Landskrona beskedet att 50 personer kommer att varslas.

Annons
 

Klas Dahl, vd på Syngenta Seeds informerade under förmiddagen att man till följd av en genomgång av bolagets forsknings- och utvecklingsstrategi beslutat att varsla 50 anställda i Landskrona.

VD:n betonar att tillkännagivandet inte har något med vare sig anläggningens prestation eller någon av de anställdas engagemang att göra.
– Det grundläggande problemet som vi tvingats hantera är en föränderlig sockermarknad i Europa, behovet av att modernisera samt fokusera FoU-insatser för att förbättra lönsamheten, vinna marknadsandelar samt öka framtida konkurrenskraft, skriver Klas Dahl i ett meddelande till företagets medarbetare.

Ledningen kommer redan i eftermiddag att träffa fackföreningarna för att inleda förhandlingar.
Enligt de första uppgifterna som når Landskrona Direkt är fördelningen 30 kollektivanslutna och 20 tjänstemän.

Syngenta Seeds AB har sitt säte i Landskrona. Här bedrivs bland annat sockerbetsforskning och förädling. Utöver hemmamarknaderna i Sverige, Danmark och Finland, säljs sockerbetssorterna från Syngenta till betodlare världen över.

Merparten av bolagets 170 anställda i Landskrona arbetar med att utveckla nya sockerbetssorter för odling världen över.

En kommentar till "Syngenta varslar 50"

  1. Pingback: Landskrona Direkt | 28 kollektivanslutna på Syngenta får gå

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser