Annons

Landskrona Motorklubb firar 90 år

Lördagen den 27 augusti bjuder Landskrona Motorklubb in till jubileumsfirande i Saxtorp. Foto: Privat.

Lördagen den 27 augusti bjuder Landskrona Motorklubb in till jubileumsfirande i Saxtorp. Foto: Privat.

Vi noterar att Landskrona Motorklubb (LMK) bildades 1926 och således firar 90 år. Lördagen den 27 augusti är det dags för jubileumsfirande på Saxtorpsbanan från klockan 9 och fram till 15.
– Där kommer att finnas motorcyklar från mitten av 50-talet fram till dagens, säger Anders Hansson.

Annons
 

Klubben kommer även att försöka locka till sig nästa generations motocrossförare och bjuder på glass till alla barn som provar på.
– Vi kommer att låta barn från 5-12 år få prova på. Målsman måste naturligtvis vara med. Detta sker klockan 9-11 samt 12:30-14:30, däremellan blir det uppvisning på banan, berättar Anders Hansson.

Nu kommer de unga förarna inte att släppas vind för våg på motorcyklarna.
– LMK:s förare hjälper till och visar samt åker med barnen.

Motorklubben startade alltså för 90 år sedan med syftet att samla MC-ungdomar och organisera tävlingar. Till en början var det landsvägsloppen som dominerade inom MC-sporten. Saxtorps Grand Prix-tävlingar på 1930-talet gav eko långt utanför landets gränser.  Tävlingen kördes på landsvägarna söder om Landskrona och samlade enorma åskådarskaror. Det sägs ha varit runt 150 000 människor som kantade vägarna längs sträckan Saxtorps kyrka – Dösjebro station – Björnstorp – Saxtorp.

Anläggningen i Saxtorp räknas idag till en av landets förnämsta i sitt slag. Med sina sex olika banor erbjuds körupplevelser för allt ifrån nybörjare som vill prova på till elitåkare som kräver tuffa förutsättningar.

Under jubileumsdagen kommer det vara fullt upp med körningar och uppvisningar på området. Även en del äldre crosshojar kommer att visas upp, därtill blir det en del försäljning av begagnade saker.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser